asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Vasárnap

2010.07.18. 09:00 efes

Itt a hét vége, így lesznek jó, vagy jónak ígérkező filmek is. Elsőnek itt van Brian De Palma igen jól sikerült modern film noir-ja, a Fekete dália, amelyet a királyi egyes ad, este kilenckor. Mindjárt értekezek róla bővebben.

21.30-kor a Dunán betekintést nyerhetünk egy komoly apa-fiú konfliktusba a Szeresd apádat! című francia filmdrámában, melynek valódi pikantériáját az adja, hogy a két főszerepet Gerard Depardieu és fia, az azóta már a kábítószerfogyasztásból adódó komplikációkba belehalt Guillaume játssza, valamint az, hogy a filmben megrázó módon köszönnek vissza Depardieu-ék valódi konfliktusai is. (A képen egy jellemző jelenet a filmből.)

22.30-kor egyszere két érdekes film kezdődik. Az m2-n a kitűnő grúz filmrendező, Otar Iosseliani Őszi kertek című filmje viheti el a nézőt a tőle megszokott távoli, derűs és joviális világba, míg a Viasat3 egy Maria Vargas Llosa-adaptációt ad: a Júlia és a tollnok 1990-ben készült, igen érdekes szereposztásban. Nem láttam a filmet, de aki szereti a dél-amerikai irodalmat, az mindenképpen tehet egy próbát vele. Az ötvenes években játszódó, romantikus történet kivitelezésében a Fekete Dáliánál már említett film noiros hatásokkal operál, így ha ügyesen kattintgatunk, egy szép, félhomályos, édesbús estét kanyaríthatunk magunknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr462157374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása