asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Kedd

2010.10.26. 09:05 efes

Tulajdonképpen, ma sem lesz sokminden, de azért ha nagyon muszáj, mára már lehet ajánlani valamit. Az RTL Vészhelyzet All Star Gálájával a tv2 egy elég jól sikerült thrillert állít szembe: A tábornok lányában John Travolta egy katonai ügyészt alakít, aki egy hadseregen belüli brutális nemi erőszak ügyében kezd kiltásátalannak tűnő nyomozásba, ugyanis az áldozat az egyik nagytekintélyű tábornok lánya. A lelkiismeretes ügyész a nyomozás során lépten nyomon beleütközik a seregbéli tekintélyelvűségből, férfisovinizmusból és a túlértelmezett bajtársiasságból fakadó, áthatolhatatlan falakba, s úgy tűnik, képtelen kideríteni a gyilkos(ok) kilétét. Azonban Hollywoodban általában mindig van pont a mondat végén... Egy alapvetően műfaji filmhez képest, a Tábornok lánya azért elég keményen beszól az amerikai hadseregben uralkodó mentális közállapotoknak, bár onnan belülről nézve, azért ez még mindig csak egy "okosokodó, liberális, civil köcsögség". Egy pillantást azért megér a film, nekünk civileknek mindenképpen, de talán a katonáknak is. (tv2, 21.20)

A Viasat3 ezen a héten szuperhősös filmeket nyomat, tegnap volt az Ang Lee-féle Hulk, ami olyan rossz, hogy nem ajánlottam, ma a Tim Burton-féle Batman van soron (22.25-től), mely egy alapvetően oldschool feldolgozás, Burton szokásos darkos modorosságaival felturbózva. Ami miatt én ajánlom ezt a filmet, az az, hogy belőle bizonyságot kaphatunk, vajon ki volt a jobb Joker, a sajnálatos halálával komoly publicitást kapott Heath Ledger a Sötét lovagban, vagy itt Jack Nicholson? A válasz persze minden bizonnyal szubjektív színezetű lesz, egy játéknak azonban elmegy. (Képen Jack a Joker)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr192399679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása