asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Vasárnap

2010.10.31. 08:54 efes

Az igazán perverzek már nyolc órakor leülnek a Gorilla bácsiba belenézni, de az azért még mélyvíz. Az első ajánlandó film (sok lesz!) 21.00-kor, a Duna II-n A homok hangjai, mely egy belga-francia dokumentumdráma arról, milyen szar az élet a sivatagban. Na erre lépj valamit, ne azzal az idióta töklámpással baszakodjál.

Közben elkezdődik a film+-on a Maverick, ami egy szórakoztató, habkönnyű zsugabubus-komédia westernkörnyezetben, viszonylag ismert színészekkel. (21.00)

22.00-kor indul az AXN-en a Gothika, Kassovitz Matyi dolgozata jó csajokkal (Halle Berry, Pénelope Cruz) és jó pasival (Robert Downey Jr.) a női börtönök léleknyomorító hatásairól. Műfajilag thriller, méghozzá jó. (A kép szép utalás...na mire is?)

22.35-kor a Dunán a Cseresznyevirágzás veszi kezdetét, melyben egy öregedő német házaspár a japán spiritualizmusban próbálja felfedezni azt, ami eddigi életükből hiányzik. Nem láttam, lehet akár még jó is, mindenesetre a holnapi nap tematikájához érzelmeiben és szellemiségében legjobban illeszkedő filmnek tűnik.

23.00, m2. Egy angyal - egy kerek, egész, fordulatos francia krimi, semmi több, ami néha bőven elég is.

23.10, RTL. Hosszú jegyesség, Jean-Pierre Jeunet amerikai bérmunkája, mely azért erősen billeg ide-oda. Alapvetően egy romantikus-háborús film, ami még nem lenne baj, de a film bérmunka jellege miatt éppen Jeunet egyénisége nincs, vagy csak alig van benne a filmben, ami mégis, az főleg a látványközpontúságban mutatkozik meg. Nem rossz film amúgy, de nem Jeunet-filmként kell nézni. Láthatunk benne ráadásul sok jó színésznőt is.

Talán az óraátállítás miatt nem kezdődik olyan későn (0.20-kor) a tv2-n az ott, ilyenkor szokásos jó film, ami ma egy igazi japán szamurájdráma lesz, a Rejtett penge. Yoji Yamada méltóságteljesen hömpölgő, gyönyörű filmjében a szamurájok végnapjain merenghetünk el, de azért lesz benne pengecsattogás, meg jó sok torokhangú horkantás is (ami ugyan nem tudom, hogyan fog átjönni a szinkronon...).

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr22411096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thorvald. 2010.10.31. 09:48:14

Máltai sólyom? Furcsa, hogy nem túl halloweenes a kínálat.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.31. 10:08:14

Málta sólyom klasszikus, ja, hol lesz? Nem találom. Most éppen a Keménykalap és krumpliorr megy, ami szintén klasszikus...:)

Tényleg nincs Halloween-mánia, sehol semmi horror... Mondjuk, nekem nem is hiányzik, nem érzem magaménak ezt se, mint ahogy a Valentinnapot se. sőt, hallottam már olyan echte magyar családról, akik Hálaadásnapot ültek. Ez azért már beteges, nem? :)))

bog.art 2010.10.31. 10:09:53

a hidden blade tényleg jó film, a szamuráj-trilógiából azért nekem az alkonyat seibei tetszett a legjobban. (de mind a hármat érdemes megnézni.) ebben sem annyira a kardcsattogtatás a lényeg, hanem a szamurájlét és -morál bemutatása, enyhén érzelgősre véve a figurát, ahogy már azt a japánoktól megszoktuk. melegen ajánlott!

thorvald. 2010.10.31. 14:40:07

Nem, én az utalásra mondtam, a Halle Berry képére, hogy az olyan, mint a Máltai sólyomban a vége, amikor viszik a nőt.
Mi egyébként születésnapot fogunk ünnepelni, ez talán kicsit szolidabb, mint a hálaadás. :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.31. 14:57:27

Isten éltesse azt akit ma kell. Én amúgy a Kubrick-féle Ragyogásra gondoltam...

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.11.01. 09:45:53

Cseresznyevirágzás-t láttam pár éve a többi felejthető. Hidden Blade-nél vannak jobb japán filmek is ebben a témában.
süti beállítások módosítása