asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Szombat

2010.11.13. 08:47 efes

Meg kell mondjam, néhány millió fanyalgóval ellentétben, én kifejezetten bírtam annak idején a Will Smith-féle Wild Wild Westet (kép), amit ma a film+ tűz műsorra 20.25-től. Vicces steam-punk western ez, szellemes trükkökkel és kikacsintásokkal a westernfilm-irodalom jeles darabjaira - jó nem egy Háború és béke, de szombat estére tökéletesen elegendő szórakoztatás ez a film egy kereskedelmi tévétől, főleg, hogy a konkurencia még alulról sem képes elérni ma ezt a szintet. Utána akár maradhatunk a film+-on is, mert a következő film, a francia 36 pedig egy kifejezetten jó, feszült krimi-thriller, Daniel Auteuillel és Gerard Depardieuval a főszerepben. Egy pénzszállító kirablása ügyében nyomozó két zsaru többet foglalkozik egymással, mint magával az üggyel - Szemtől szemben, francia módra.

Késő este van nézhető, sőt nézendő alternatíva: Roman Polanski 2005-ös Twist Olivérje, Dickens klasszikusának filmadaptációja, Ben Kingsley-vel a főszerepben. m2, 21.45. Biztosan sötét, hideg és megrendítő film lesz.

A Duna 22.10-kor egy 13 rövidfilmet tartalmazó szkeccset mutat be a berlini fal lebontásának huszadik évfordulóját ünneplő Németországról (Németoszág' 09), melyet Tom Tykwer gründolt össze a legjobb német filmesek részvételével. A főcím filmtörténeti emlékekre, Rossellini "Németország 0 év" című korai filmjére, illetve Godard "Németország kilenc /új/ nulla" című filmjére utal.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr542445760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása