asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Szerda

2010.11.17. 08:35 efes

15.10-től a film+-on csekkolhatjuk, hogy milyen volt Bud Spencer, amikor még nem tudta, hogy badszpenszer akar lenni, és még viszonylag normális krimiben gondolkodott/gondolkodtak benne impresszáriói. A Piedone, a zsaru, 1974-ből, szerintem egyik legjobb filmje. Imádtam benne a nápolyi utcákon száguldozó Alfa Rómeó-rendőrkocsikat, a majdnem igazi camorra-fílinget, valamint az ominózus fagyasztott halas csetepatét.

Aztán késő estig semmi. 23.25-kor a Dunán egy francia dráma, Martha...Martha címmel, mely egy nyughatatlan lányról szól, aki ki szeretne törni unalmasnak tartott életéből. A címszerepért Valérie Donzellit megdíjazták Cannes-ban, annak idején.

Ezzel párhuzamosan, 23.30-tól az RTL-en egy valódi nagyszabású, dél-koreai kardozós, kosztümös, háborús film, A penge szövetsége veszi kezdetét. Az efféle filmek mindig nagyon látványosak szoktak lenni, valószínűleg itt sem lesz másként. (kép) Bár, ekkor már úgyis alszik mindenki...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr182454162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.11.17. 11:04:01

Tudom, hogy Bud Spencer most megint nagyon kult, de ejj, akkora túladagolásom lett belőle ifjúkoromban, hogy nem hiszem, hogy meg tudnám nézni még egyszer bármelyik filmjét is.

Dr. No 2010.11.17. 12:23:14

A bloggazda vallja be végre, hogy ő állítja össze a tévéműsort!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.17. 12:59:55

@Dr. No: Nem, csak ujját a dolgok ütőerén tartva érzi annak lüktetését...:P

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.17. 13:00:54

@filmekről röviden: A Piedone, a zsaru nem rossz pedig, de az Afrikában és Hongkongban már szar.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.11.17. 14:09:02

@efes: Hát igen, nem is minőségi volt a megjegyzésem, hanem mennyiségi. :)
süti beállítások módosítása