asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Vasárnap

2010.11.28. 09:37 efes

Négy film van mára, az első rögtön ebéd után kezdődik. Hayao Miyazaki Laputája (kép) a japán animék egyik (bár nem igazán jellemző) gyöngyszeme, kihagyhatatlan, csodás mesefilm, gazdag cselekménnyel, míves, fantáziadús rajzokkal. Az Avatar-rajongók pedig igen érdekes összefüggésekre is rájöhetnek, melyek nem feltétlenül fogják Cameron bácsi géniuszát fényezni. (film+, 13.55)

A gyönyör rabjai már késő este kerül adásba, odáig szabadprogram. Igazi, érzelmes, romantikus, könnyzacskó-facsaró dráma a nagyszerű Susan Sarandonnal és a manapság nem nagyon foglalkoztatott James Spaderrel, Koltai Lajos lágy, selyemfényű képein. (22.10, Viasat3)

A Sötétkamra egy kompakt, kliséket ügyesen kerülő, illetve kreatívan használó thriller (vagy inkább thriller-elemekkel feldúsított lélektani dráma?), egy igen jó teljesítményt nyújtó, komoly Robin Williamsszal. (23.10, RTL Klub)

A sakál napja jó eséllyel indulna nyerési eséllyel minden olyan szavazáson, melyen a legjobb bérgyilkosos filmeket mérnék össze. Ma a tv2 (23.40-től) ezt, a klasszikus, Fred Zinnemann-féle 140 perces, 1973-as verziót adja le.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr292478317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.11.28. 13:05:44

A sakál napja amilyen dokumentumfilmszerűen száraz szinte, annyira örök kedvenc mégis. De nem akárhányszor megnézős, így éjjel meg biztos elaludnék már az első belereklámozás alatt sajnos, mint ilyenkor mindig.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.28. 13:48:04

@filmekről röviden: Sajnos, ezzel én is agy vagyok. Tegnap a Kutyaszorítóban-on is be tudtam aludni, bár már sokszor láttam, az is igaz. Ezt viszont azt hiszem, csak egyszer láttam valamikor régen, így megpróbálkozom vele. Végül is valamivel kettő után lesz vége...
süti beállítások módosítása