asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.01.30. 09:40 efes

Hát, ahogy kinézek az ablakon, ez a szürke, jeges trutymák nem igazán motivál kiruccanásra, ennek ellenére, napközben sehol semmi. Nyilván mezzózás-állatos és utazós filmek, illetve házimozizás, ha van mit.

Az este nyolckor, a Duna II-n kezdő Janis és John sem azért érdekes, mert olyan elementárisan földbedöngölő film lenne, nem is Janis Joplin és John Lennon feltételezett kapcsolatát tárja fel - egy szimpla, de szórakoztató, bohókás kis krimivígjáték mindössze - hanem filmen kívüli okok miatt. A női főszerepet Marie Trintignant (kép), a filmben szintén szereplő Jean-Louis Trintignant lánya alakította, aki sajnos már a bemutatót sem érhette meg. (A szövevényes ügyről itt.)

21.15-kor a fő Dunán a múlt heti Szoknyás zsaru folytatása, az Ellopták Jupiter fenekét megy, Annie Girardot és Philippe Noiret elbűvölő kettősével. Azon ne akadjunk fel, hogy mit keres Jupiter Görögországban, igazi jó kis szórakoztató film lesz ez.

A végére egy ritkán látható érdekesség: a tv2, jónéhány reklám között 0.00-tól Christopher Nolan fekete-fehér A csapda című filmjét vetíti, melyet a mai agyonsztárolt Nolan még 6000 dollárból, egyetlen kézikamerával készített, még a Memento előtt. Egy fiatal író úgy próbál ihletet szerezni, hogy találomra kiválasztott embereket követ, megfigyelve viselkedésüket. Egyszer azonban a követett célszemély rajtakapja, ami nem várt események láncolatát indítja el.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr322624713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wim · http://sajatszoba.blog.hu/ 2011.01.30. 14:29:41

Az Ellopták Jupiter fenekét kedves emlék, dohányfüstös, vaskályhás moziban néztük valamikor az őskorban. Kösz az infót, ha nem olvasom ma a blogot, lemaradok a filmről, véletlenül kidobtam a tv-műsort.

nightrain · http://skypesuli.hu 2011.01.30. 15:58:45

Mindketten óriási zenészek voltak, az tuti..
süti beállítások módosítása