asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Tőzsdecápák-A pénz nem alszik (Wall Street-Money Never Sleeps, 2010)

2011.02.21. 19:30 efes

Naná, hogy Oliver Stone az a hollywoodi cápa, aki meg akarja mondja a tutiságot az iménti nagy gazdasági válságról, Oliver tökös faszi, hiszen még Castrónak is be mert szólni. Viccen kívül, csinált már tökös filmeket is, de azokat még az elmúlt évszázadban. Ebben a mostaniban jobbára szentimentális vackokkal múlatja a nézők idejét, ha nem éppen Kubában nyaral. A Tőzsdecápák 2.-től (nevezzük csak így) sem megyünk a falnak, tekintetünket az égnek emelve, világossággal elménkben: az arcos alkotó nagyot mondani akaró filmje csak lufi, bár hollywoodi romantikus-szerelmes karrierdrámának azért eldöcög. Az azonban sokat elárul a filmről, hogy a legdrámaibb pillanatai azok, amikor Michael Douglas szerepe szerint a pénzről, mint rákos burjánzásról beszél, ám ekkor már valószínűleg tudta, hogy nála viszont igazi, rosszindulatú rákot diagnosztizáltak...

Gordon Gecko tehát szabad, miután az első, az öltönyös pénzügyi szférában nyilván kultikus 1987-es Tőzsdecápákban elkövetett bennfentes kereskedés miatt kirótt nyolc éves "szabadsága" letelt. (Ne számolj, a film 2008-ban játszódik - közben Gecko például könyvet írt.) Közben Amerikában bedőlnek a lakáshitelek, összeomlik a Lehmann-bankház (itt valami másnak hívják, de mindenki tudja, hogy a Lehmannról van szó), a tőzsde apokaliptikus zuhanásban. Megismerjük a folytatás ifjú titánját, akit ezúttal Shia Labeouf játszik, aki naná, hogy Gecko lányával él, aki naná, hogy balos weblapot szerkeszt és naná, hogy utálja vérbeli pénzgeci apját, aztán még néhány naná, és megy minden, mint a karikacsapás, Hollywoodban. Alapvetően egy családi drámát látunk, meglehetősen felületes, kissé szentimentális modorban elővezetve, körítésként kapjuk a sok brókerhalandzsát, meg közgazdasági szlenget, de ezen kívül nincs a filmben semmi más. Idegesítő kliségyűjtemény, ami egy noname senkitől korrekt munka lenne, de egy Oliver Stone-tól csúnya alibi. A gazdaságról, az azzal kapcsolatos konteóiról minden átlagos néző épp eleget tud már, többet is, mint egészséges lenne, ahová viszont Stone a filmet kikanyarítja ebből, az meg izzadságszagú szájbarágás, a ma divatos "tiszta energia" témakörében. (Nem mintha azzal bármi baj is lenne...) Asanisimasa: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr582677692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killercsiga 2011.02.21. 20:45:49

Az első részt sokan istenítették, megnéztem, hátast nem dobtam, azért nézhető volt, kicsit szájbarágós, levegőben lógós, néhány jó jelenettel, plusz Douglas kitűnő, és az öreg Sheen jó játékával.

A második részt viszont senki nem isteníti, sőt... Ezek után nincs kedvem megnézni.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.22. 00:29:35

Douglast nagyon csipázom, Mulligant szintúgy, a "nonononnnono"-s sráctól (Shia) meg nem kapok agybajt. Stone tényleg tud ütős lenni, a Wall Street simánjó, szóval minden együtt állt h Vincent örüljön.

de Vincent nem örül. Gekko árnyéka volt csak önmagának, és még így is ő volt a legjobb. mindenki más tökszürke lett, egy ál-encikolpedista műdráma tócsájában (nagyfaszán ledaráltak persze pár jól hangzó gazdasági rigmust, h legalább a közgázos arcok, mint én hátha elcsöppenek..) de ebből simán csak gyorskaja lett megint: mégnézed, lenyeled, elfelejted. fuck Stone.
süti beállítások módosítása