asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Hétfő

2011.02.28. 08:58 efes

Meg merjem nézni a film+ esti meséjét? A Yonggari - Az űrbéli szörny című dél-koreai scifi minden kétséget kizáróan ótvar nagy baromság lesz, viszont már korán kezdődik (19.15-től), és Vévé Bécinél és Vévé Lacinál egészen biztosan szórakoztatóbb lesz...

A nap filmje viszont egészen biztosan David Fincher Játsz/ma című mesteri thrillerje lesz, melyben Michael Douglas Sean Pennt szívatja (vagy sem). Persze, láttuk már-láttuk már, de ha nem, akkor meg nézzük meg. A Viasat3-on lesz (21.15), tehát nem takarja ki a képernyő sarkát a karika.

Gyenge alternatívát kínál saját magának a Viasat Bt., mert a 6-on, 22.00-tól kezdődő Joe Kidd azért nem a western műfajának csúcsa, bár nem is a legalja. Készítői legendák: rendezte John Sturges, illetve, a főszerepben Clint Eastwood, a film azonban csak erős közepes.

Az Isten gyermekei című nepáli dokumentumfilm (kép) azonban minden bizonnyal unikum a mai (és úgy az általános) filmkínálatban, hiszen viszonylag kevés nepáli filmet mutatnak be világszerte. Ez a film a hírek szerint lírai hangon, filozofálva, okosan és bölcsen beszél Katmandu melletti szent területről, Pashupatinathról, a "halottak földjéről" a Dunán, 22.40-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr622696724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.02.28. 12:37:59

Isten gyermekei lesz ma a nyerő, kösz az infót... OFF: múgy a filmmúzeumon, minden vasárnap kult/alapfilmek vannak 7végente), javallott alkotások akik nem látták volna ezeket.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.03.01. 20:50:11

a Játsz/Ma szerintem az egyik legjobb Fincher film (bár nagyon sok jó van persze). ritka amikor nem megy át feleslegesen blődlibe egy mainstream, és Douglas freerun-ja többek között pont emiatt jó.
süti beállítások módosítása