asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Titanic 2011 - A mennyiségből engedünk, a minőségből nem!

2011.03.30. 17:26 efes

Rövidebb, szerényebb, de elsüllyeszthetetlen. A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2011. április 8 – 16. között a felmerült anyagi nehézségek ellenére is megrendezésre kerül.

sajt1
A 18 éves múltra visszatekintő, immár hatodik éve versenyfesztiválként működő Titanic Nemzetközi Filmfesztivált idén komoly anyagi nehézségek elé állították. A fesztivált a jelenlegi állapotok szerint sem a Főváros, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem támogatja sem erkölcsileg, sem anyagilag, a korábbi években jelentős támogatást biztosító Magyar Mozgókép Közalapítvány forrásait pedig zárolták, így a Titanic pillanatnyilag a korábbi költségvetés több mint harmadától esik el.

sajt3Az indoklás nélküli támogatásmegvonás által előidézett helyzet komoly dilemma elé állította a szervezőket. Lefújható-e egy komoly múlttal és sikerekkel rendelkező, rendkívül népszerű, valamint nemzetközi kapcsolatokat építő, kultúrdiplomáciai jelentőségű esemény alig két héttel a fesztiválkezdet előtt, több mint fél éves előkészítő munka és rengeteg ráfordított költség után?

A szervezők végül úgy döntöttek, hogy a szűkös anyagi feltételekhez igazodva sok-sok lemondás és megszorítás árán, de idén is megrendezik a Titanic fesztivált, és mindent megtesznek, hogy Magyarország legjelentősebb nemzetközi filmes seregszemléje 18. alkalommal is a megszokott szakmai színvonalat és maradandó élményt garantálja közönségének.  Csak a mennyiségből engednek, a minőségből nem.

sajt2A költségek minimalizálása érdekében a fesztivál két nappal rövidebb lesz: április 8-án indul, és április 16-án ér véget. Jelentősen csökken a bemutatásra kerülő filmek száma, és kevesebb lesz a vetítés is, így lesznek alkotások, amelyeket az eddigiektől eltérően a fesztivál ideje alatt csak egyszer láthat a közönség. Minisztériumi támogatás híján a Titanic pillanatnyilag nem tudja felajánlani a fesztivál fődíjával járó 10.000 eurós jutalmat sem. Kevesebb lesz a külföldi vendég, kisebb a Titanicon dolgozó stáb, és a szerényebb külsőségek mellett kevesebb nyomtatott kiadvány és fizetett hirdetési felület biztosít megjelenési lehetőséget a fesztiválnak. 

sajt4Mindezek ellenére, hála a Titanicot támogató külföldi kulturális intézeteknek, külképviseleteknek és követségeknek, a fesztivál programjában idén 20 ország 52 alkotása szerepel – köztük több nemzetközi premier! –, és számos filmet elkísér az alkotója is. Idén is lesznek közönségtalálkozók, Magyarországon csak itt és most látható remek filmek, izgalmas szakmai programok, – sőt, éjszakai vetítések és a Titanic történetében először meglepetésfilm is szerepel a fesztivál kínálatában.
 
A részletes program március 31-től megtalálható a fesztivál honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon, a legfrissebb híreket, fotókat, érdekességeket pedig első kézből olvashatjátok a www.facebook.com/titanicfilmfest címen. Hamarosan további információkkal jelentkezünk az érkező vendégekről és kísérőprogramokról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr292785663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása