asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.04.10. 08:52 efes

Néhány igen komoly film búvik meg a mai, késő esti kínálatban, például rögtön a Ragyogás. Stanley Kubrick műfaji klasszikusa Stephen King szintén hasonló attribútumokkal felruházható könyvének pazar adaptációja, Jack Nicholson emblematikus figurájával (kép), nagyszerű, filmtörténeti jelenetek tömkelegével és hozzá méltó zenei körítéssel: Bartók, Ligeti, Penderecki. Alapmű. (Duna, 22.15)

Ez a Szappanopera sem lesz olyan szappanopera, amit a szó hagyományos jelentéséből sejthetnők. Az azonban egészen biztos, hogy egy 2006-os svéd-dán koprodukció nem lesz sem habos, sem babos, sem rózsaszín, sem cseppfolyós. Főleg nem, ha 22.45-kor kezdődik (az m2-n), és főleg nem, hogy annak idején Ezüst Medvét is ért. A címbéli dél-amerikai sorozatok mű-bűbája csupán egyfajta viszonyítási pontként szolgál a film szereplőinek életében, amivel ahhoz képest fogunk mi nézők szembesülni e filmben.

A Kis-nagy világ nem vígjáték, könyörgöm! (Story4, 23.00) Charlie Kaufman sajátosan abszurd egotripje ez életről, halálról, effélékről. Szerintem remek film.

Keresztapa 2. - Na erről sem kell remélem sokat mondani. Arra azonban kíváncsi vagyok, ki fogja Coppola bácsi 200 perces gengszteres nagyepikáját végignézni, 0.10-től, miközben holnap iskola. (Persze, hogy tv2.)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr152813561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása