asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Hétfő

2011.05.02. 09:41 efes

Ha a szolgáltatóm nem ignorálná a Filmmúzeumot, akkor biztosan megnézném a ma esti kilences filmet, melyben Robert Redford egy tehetséges és bátor ügyvédet alakít, aki a kisemberek jogaiért harcol, igen sok sikerrel. Tevékenységére felfigyel a demokrata párt is, és a megveszekedetten konzervatív, kirobbanthatatlannak tűnő republikánus-párti szenátorral állítja szembe. A jelölt című 1972-es dráma fő kérdése valószínűleg az, hogy lehet-e, érdemes-e, szabad-e fejjel a falnak menni...

Ezzel szemben, valószínűleg Mrs. Ratcliffe forradalma lesz a ma esti nyerő, melyben egy angliai család egy ösztöndíjat elnyerve költözik a hajdani NDK-ba. A film egyik érdekessége az, hogy a hatvanas évek végének német népi demokráciája a kétezres évek elejének Budapestjében jelenítődik meg, több magyar színész részvételével, a másik pediglen, hogy a rendező Bille Eltringham hogyan ütközteti a nyugati progresszív értelmiség romantikus baloldaliságát a keleti blokk egyik legszigorúbb kommunista rezsimjének hús-vér valóságával (kép). Úgy nézem, a port.hu szerint a film vígjáték lesz... (Duna, 21.00)

Adj rá kakaót! - Késő esti alternatíva a Viasat6-on, 22.00-től, ebben Christian Slater egy kalóz-rádió DJ-jét alakítja, aki belemenős, provokatív műsorával kétes hírnevet szerez az arizonai kisvárosban. Ez is megkapta a vígjáték billogját, azonban nekem úgy rémlik, inkább azért elég komoly dráma lesz ez, a szólásszabadság témakörében. Persze, lehet, hogy keverem valamivel...X)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr532871103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása