asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.06.21. 08:11 efes

Nos, este a Gyertyák csonkig égnek - Márai híres regényének tévéfilmváltozata, Iglódi István rendezésében, Agárdy Gáborral és Avar Istvánnal. Mit mondjak még? (Duna, 21.00)

Philip K. Dick a scifi-irodalom egyik nagy klasszikusa, akinek kedvenc témái jórészt éppen azok voltak, amelyekben ma élünk: virtualitás, mesterséges intelligencia, stb. Az időutazás kora (talán) még nem jött el, de ahogy Dick a dolgok velejére általában igen pontosan rátapintott, úgy arra sem kell már sokáig várnunk. A felejtés bére című filmet John Woo, a filmrendezőnek álcázott robbantásspecialista adaptálta, én azonban nem láttam még. Így csak sejteni tudom, hogy a ritmussal, látvánnyal nem lesz gond, a gondolatiságot pedig legfeljebb fejben rendelem majd a filmhez. Ben Affleck, Uma Thurman és Aaron Eckhart a főszereplői a filmnek, de egy kisebb szerepben magát Dextert (Michael C. Hall) is láthatjuk. (tv2, 21.20)

De lehet, hogy mindez sok hűhó lesz a semmiért, mert a Sok hűhó semmiért fog vinni ma este mindent. Kenneth Branagh egyik legjobb Shakespeare-feldolgozása ez a napfényben fürdő, lendületes, a szellemtől és a tehetségtől szinte vibráló film, nyilván ekkor még dobogott a szerelem Emma Thompson iránt (kép)... Denzel Washington laza, elegáns és nemes herceg a filmben, míg Keanu Reeves is megmutatja, hogy színész is volt valamikor. Robert Sean Leonardnak (Wilson a House-ból), Kate Beckinsale-nek (aki manapság zsékategóriás trashekben kénytelen domborítani) vagy Michael Keatonnak csak mellékszerepek jutottak ebben a remek filmben. (Viasat3, 21.25)

A film+ is tutira megy ma a Good Will Huntinggal (18.55) és utána a Bridget Jones naplójával (21.15). Nem adja alább a FEM3 női csatorna sem, Mike Nichols Közelebb című színdarab alapú (alakú) filmjével (22.00), melyben Julia Roberts, Natalie Portman, Clive Owen és Jude Law alkotnak szerelmi négyszöget. A Filmmúzeumon 23.20-tól Pasolini Dekameronja. Ésatöbbi, ésatöbbi...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr783002104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása