asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.06.22. 10:18 efes

Először is, lesz ma az örök Szindbád, Zoli bácsival meg az ominózus húslevessel, mustárokkal, velőspirítóssal, tafelnspiccel, miegyebekkel - Horváth Gabi kifejezett kívánságára, a Filmmúzeumban, 18.35-től.

Ranódy László mára már kissé elfeledett filmje az Aranysárkány, mely Kosztolányi Illés Endre adaptálta regényéből. Vidéki kisvárosi példázat, a pedagógia moráljáról, tisztességéről és az erkölcsről, pontos hely- és személyiségrajzokkal, a nemes irodalmi alapanyag nyújtotta allúziókkal. Mensáros, Latinovits, Sinkovits, Tahi Tóth, Béres Ilona, Bodrogi, az ifjú Kern és még sok más kiváló alakítás ebben a tartalmas szép filmben. (Duna II, 19.35)

A Kémjátszma egy közepes kémtörténet, két szöszi pasassal (Robert Redford és Brad Pitt); amiért igazán érdekes lehet, az a nagyszámú budapesti, illetve magyar helyszín és ismert magyar szereplő. Sokszor láttuk már, de végül is nézhető thriller, ha éppen úgy alakul. (film+, 21.15)

A mai nap legérdekesebb filmje a Suriyothai legendája lesz (Story4, 22.10), ami egy elképesztően nagyszabású thai történelmi dráma (kép), amely egy Suriyothai nevű hercegnő történetét meséli el, valóban káprázatos kiállításban, ám az európai filmekhez szokott szemnek és agynak kissé kaotikus, szerteágazó, és rengeteg párhuzamos szálon szövődő, se füle-se farka modorban. Ne akadjunk azonban fenn azon, hogy nem mindig tudjuk, hogy a gazdag szövetű történetben éppen ki kicsoda és ki kivel van, illetve ki ellen harcol, hanem feledkezzünk nyugodtan bele egy távoli kultúra, egy messzi idegen világ szemlélésébe - és utána álmodjunk szépeket. A kimondhatatlan, és jobbára leírhatatlan nevű thai sztárok és filmes alkotók nevei helyett inkább azt emelném ki, hogy a film egyik vágója egy Francis Ford Coppola nevű, nem egészen jelentéktelen figura volt, ami azért jelez valamit, ugyebár.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr53005380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása