asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.06.25. 10:26 efes

Az annak idején minősíthetetlen trash-tévéként indult film+ mára azért igen tisztességes, és főleg, a kábelcsomagokban ócóért, kvázi pluszköltség nélkül hozzáférhető filmcsatornává nőtte ki magát, igen széles spektrumot átölelő filmes kínálattal (a félreértések elkerülése végett, nem fizetnek ezért a mondatért...). Ma este például akár el se kell mozdulni innen: Az ügyfél (19.10-től) John Grisham regényéből, Joel Schumacher által rendezett jó közepes tárgyalótermi dráma, a remek Susan Sarandonnal és Tommy Lee Jonesszal. Utána (21.25-től) Szigorúan bizalmas, óriási sztárparádéval, Kim Basingertől (aki a legjobb női mellékszereplő Oscarját kapta ezért '98-ban) Kevin Spacey-n át Guy Pearce-ig. Ez egy igazi, Raymond Chandleres krimi, enyhe film noiros felhangokkal, sok izgalommal és csavaros cselekménnyel, menő öltönyökkal, benga nagy, ötvenes évekbéli amerikai autókkal és a kaliforniai tél vakító napsugaraival. Remek kis film (kép).

Alternatívának szintén remek hollywoodi filmeket találhatunk: A Téglát utálni szokás azért, mert Martin Scorsese pont ezért kapta meg a neki régóta járó Oscart... Nem annyira rossz film pedig, Jack Nicholson és Leonardo Di Caprio nehezen tud hibázni, és ha felülemelkedünk azon, hogy ez a film azért mégiscsak egy remek hongkongi kriminek a remake-je, akkor ez is jó választás lehet ma estére. (Cool, 21.25)

Vagy itt van az Ütközések (Story4, 22.00), Paul Haggis sok szálon futó, igen didaktikus társadalmi példázata a hétköznapi erőszakról, amit én ugyan nem nagyon szeretek, de ez ne riasszon el senkit sem, mert sokan mások igenis nagyszerű filmnek tartják.

Nincs bocsánat. Clint Eastwood kiváló és kőkemény westernje az angolul értők számára javallott ma estére, hiszen a TCM egészen biztosan nem fogja sem magyarra szinkronizálni, sem feliratozni. (21.00) A szív hídjai című másik Eastwood-opuszt viszont nem úszhatják meg az angollal ma este birkózni nem akaródzó, könnyes romantikára szomjazók, hiszen azt a Filmmúzeum fogja adni, 22.00-től. Clint bácsi Meryl Streeppel fog szerelmeskedni benne - imádnivaló film!

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr103013123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása