asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.07.01. 10:48 efes

Szemét egy idő dúl odakint, úgyhogy tévézünk. Amúgy, holnap kezd a Tour, csak szólok előre.

Lehet, hogy szégyellnem kéne, de én remekül szórakoztam a Nemzetbiztonság Bt.-n (AXN, 21.00), talán már kétszer is. Steve Zahn idióta kefefrizurája rám olyan hatással bír, hogy többször eszembe jut, ha rendőrt látok, és olyankor mindig röhögnöm kell. Na, mindegy...

A Kegyetlen faj (Viasat3, 21.25) természetesen mi vagyunk, a homo sapiens, a film is rólunk szól. Azonban ne valami öko-terrorista "hátnézdmegmitcsináltál"-jellegű szegycsontböködést várjunk e filmtől, hanem inkább egy viszonylag korrekt társadalmi drámát, különböző "kasztokról", szokásokról és életstílusokról, illetve azok módosulásairól, ha alkalomadtán keverednek egymással.

A FEM3 22.00-kor kezdődő Seraphim Falls című filmje, a hülye magyar alcímmel ellentétben, nem valami időutazós scifi, hanem western, mégpedig annak üldözős fajtájából. A poszt-polgárháborús történetben Liam Neeson üldözi Pierce Brosnant. Hogy miért, és hogy elkapja-e, az kiderül a filmből.

Az Ördöngösök (kép) számomra egy A filmek közül. Az egyik első olyan moziélményem kötődik ehhez az 1955-ben készült thrillerhez, ami alapvetően meghatározta filmmel kapcsolatos további viszonyomat: addig soha nem szartam még be (persze, ezt képletesen értve) filmen, mint ezen, amikor tizenvalahány évesen belefutottam egy filmklubban. Pedig addigra már túl voltam a Psychón, Az ördögűzőn és talán az Ómen első részén is... Sőt, talán a Nyolcadik utas a halál is megvolt már akkor. Szóval nálam nagyon beköszönt Henri-Georges Clouzot filmje, akinek nevét még Tarantino is fontosnak tartotta kiemelten beemelni Becstelen Brygantik című háborús pamfletébe. Mai szemmel nézve már nyilván kissé poros film az Ördöngösök, s a kilencvenes évekbeli, rettenetesen rossz hollywoodi remake sem tett neki jót, azonban ha odafigyelünk, szerintem ma is működik még. Francia kisváros, kollégium, szadista igazgató, árnyak, rejtélyek, effélék. (Duna, 22.40)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr123029543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wim · http://sajatszoba.blog.hu/ 2011.07.01. 20:54:47

Nem tudom, mitől lenne poros az Ördöngösök, illetve ha az, akkor a Psycho is az. Attól függ, ki nézi.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.07.02. 11:14:08

@wim: Hát, mondjuk a túlzott gesztusokkal operáló színészi játéktól, a homályosra kopott fekete-fehér képektől - kis dolgokra gondoltam. A film ettől még nagyszerű. Meg hogy annyi minden történt már azóta, annyi mindent rápakoltak erre a filmre...
süti beállítások módosítása