asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.07.02. 10:24 efes

Először is: indul a Tour de France! Ma az első szakaszon Le Barre De Mons-ból Les Herbiersbe megyünk Andy Schleckkel, Alberto Contadorral és a többi színes trikós bogyózabálóval. (Eurosport, 12.00, 14.00)

19.30-tól, ma estétől négy egymást követő szombaton a Duna II.-n Tolsztoj Leó monumentális Háború és békéjébe bonyolódhatunk bele Szergej Bondarcsuk nem kevésbé nagyigényű és nagyszabású '65-ös orosz(szovjet) filmváltozatának első 143 perces részével. Ha másért nem, de azért legalább érdemes belenézni ebben a monstrumba, vajon hogy néz ki, amikor a több tízezres csatajeleneteket valóban több tízezer statisztával játszatják le a ma szokásos CGI-bűvészkedés helyett. Természetesen, a látványosságok ennek a filmnek csak vékonyka szeletei, a Háború és béke nemcsak azért híres, mert olyan hosszú...

21.00-tól az Universal Channelen Robert Altman meséli el nekünk mindazt, ami Aronofskyt nem érdekelte az egy Balett-társulat életéről szóló, minapi filmjében.

21.05-től az m1 Clint Eastwood Millió dolláros baby-jét állítja csatasorba, amiért Clint, mint rendező, és Hillary Swank, mint címszereplő kapott Oscar-díjat, annak idején. Clint bácsi bunyózni tanítja a vadóc Hillaryt, aztán lesz meghatódás, győzelmi mámor, miegyéb, ahogyan ez az efféle sportfilmeknél lenni szokott... Mondottam ember, the life is struggle.

22.00-tól a Story4 újra leadja Milos Forman eddigi utolsó filmjét, a Goya kísérteteit (kép). Nem ez a mester legjobb filmje, ez azonban nem jelenti azt, hogy rossz - ajánlottam már többször, most is ezt teszem. Szép kiállítású, tartalmas film, Natalie Portmannel, Stellan Skarsgaarddal és Javier Bardemmel.

A Szemet szemért egy elég jó, drámai felhangokkal is operáló thriller John Schlesingertől, mellyel ugyan nem ússzuk meg a végső erkölcs-etikai észosztást, de legalább láthatjuk Jack Bauert (vagyis Kiefer Sutherlandot) igazi rohadéknak. (Viasat3, 23.45)

A Szerelemmel fűszerezve (más címben, a Fűszerek hercegnője) című angol romantikus filmet nem láttam még, de amolyan indiai ízesítésű Csokoládénak tűnik a forgalmazó ismertetője alapján. Fogalmam sincs, lehet akármi is... (Duna, 0.05)

A mezzon (20.30-tól) Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbeth című operája megy, aminek egy verzióját láttam már - igen kemény. Nyilván, ez a mai sem adja majd alább...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr923032129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjoe0502 2011.07.02. 13:09:35

11.50től volt a Juno című független film a Film3-on az mi?

bjoe0502 2011.07.02. 13:11:31

ilyeneket kéne nyomni a fő tévéken nem az ezerszer leadott sz'rokat. Film+-on

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.07.02. 13:25:02

@bjoe0502: jaja, a juno jó. és a film+-ra is érdemes odafigyelni, néha betalálnak érdekes dolgokba is egy budspencer meg egy zékategóriás bénaság között.
süti beállítások módosítása