asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.07.05. 09:22 efes

A ma esti egyik ajánlat a Pitch Black - 22 évente sötétség, amely nyilván megosztja majd a nézőket. Sokan nem fognak mást látni belőle, mint egy újabb "scifi-baromságot", esetleg "valami horrort", vagy effélét, s ezek részben igazuk is lesz. David Twohy 2000-ben készült scifije tulajdonképpen horror, van benne veszedelmes szörny, rettegés, idegen bolygó, űrhajó, azonban a képlet szerintem nem ennyire tiszta és egyszerű. Először is, Vin Diesel Riddick figurájával egy elég korrekt popkulturális ikont (kép) faragott magából, másodszor, de nem utolsósorban Twohy is rendesen odatette magát a film semmivel össze nem hasonlítható klausztro- és egyben agórafóbiás atmoszférájának, valamint a film szörnyalakjainak fantáziadús megteremtésével. Szerintem a scifi horrorba, illetve thrillerbe forduló válfajának egyik fontos darabja ez a film (és folytatásai is). A tv2 fogja ma adni 21.20-tól, párhuzamosan a konkurencia Castle-jával.

Egyéb filmet ma estére (is) a Filmmúzeumon érdemes keresgetni, ha a DVD-polcon vagy a merevlemezünkön nem találunk semmi vágykeltő hatású mozgóképet: 21.00-tól az Éjszakai rohanás Robert De Niro egy könnyedsége ellenére még kiválóan élvezhető filmje, melyben a maffia "nagytudású" könyvelőjével van összebilincselve és rohannak az éjszakában. Ilyenek. Utána pedig befejezhetjük Pasolini Élet-trilógiáját, Az Ezeregyéjszaka virágával, 23.15-től.

Jönnek a végére a szokásos hülyeségeim: a mezzon Rameau Castor és Polluxa, Rousset bácsi korhű(nek gondolt) elővezetésében 20.30-tól, délután pedig a Tour mai szakasza, Lorientből Mur-de-Bretagne-ba, 172,5 km-en keresztül, az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr283040816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.07.05. 11:52:52

Tour 14h-kor., és Az éjszakai rohanás marad.

OFF: Amúgy kösz a napi javaslattételekért, nem is szoktam megköszönni, hogy mennyit segítesz, hogy nem kell végignyomkodni a távirányítót vagy a portponthut stb-t böngészgetni, tehát: köszönöm. (mondjuk sokszor rátévedek a History-ra és társaira még, de azok nem filmek persze).

lorien · http://lorien.blog.hu 2011.07.05. 21:24:26

Kimaradt a Castor a Mezzon Rousset bácsival :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.07.05. 21:25:22

@lorien: Nem maradt ki, ott van az utolsó bekezdésben...:)))

lorien · http://lorien.blog.hu 2011.07.06. 07:34:29

@efes:
Ennyire vaksi vagyok, hogy nem láttam? :)
süti beállítások módosítása