asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Chris Carter - X-akták-Hinni akarok (The X-Files: I Want to Believe)

2009.01.04. 14:17 efes

Hát, le is csapom a film címében rejló magas labdát: e film alkotóinak nagyon-nagyon kellett hinniük a projektben, hogy újra piacra dobják a hajdani legendás tévésorozat e késői mozifilmverzióját. Amióta szerte a világon százmilliók ültek le a tévé elé, hogy a két bambatekintetű FBI-ügynök ufós meg egyéb misztikus kalandjain borzongjanak, már jónéhány ezermilliárd pixel lefolyt a képernyőkön. Maga az X-akták is amolyan ódon retró-sorozattá vált a Lost, Dexter és a többi modern tévésorozat mögött, nem meglepő, hogy 2002-ben csendben ki is múlt. Emblematikus szereplői (David Duchovny, mint Mulder, és Gillian Anderson, mint Scully különleges ügynökök) más filmekben, sorozatokban tűnnek fel, s ismerve a nézők ezirányú rövidke memóriáját, már az új neveiken említik/imádják őket. Ez a régi "énjük" halálát is jelenti egyben.

Ezért meglepő, hogy mintegy 6 évnyi tetszhalál után újra előkaparták e két karaktert. Persze, már egyik sincs a Cégnél: Scully egy katolikus kórházban lánglelkű orvosként küzd a papi irányítással (persze, hogy nem egy békés kisvárosi gyermekgyógyász-praxist vállalt...), Mulder szakállt növesztve rejtőző szobatudósként tovább kutatja az igazságot, hiába van az még mindig odaát... A film apropója, hogy egy rejtélyes eltűnési ügy kapcsán újra visszatrombitálják őket az FBI-hoz, naná, hogy az ottaniak ferde szemmel hitetlenkedve néznek a két csodabogárra. Aztán, naná hogy nem egyszerű másnapos elcsatangolásról van szó, van itt látnok, pederaszta pap, orosz kegyetlen ember, innen-onnan előtűnő dirib-darab emberi testrészek, dr. Frankenstejn.

Sajnos, aki látott már X-akták részt, arra nem vár sok izgalom, eléggé jól előre sejthető eseményekből áll össze a film cselekménye, persze, hogy, persze, hogy naná... Scully búvópatakként végighúzódó hitelméleti tipródása pedig kilóg a filmből, mint pederaszta pap reverendája alól az a bizonyos lóláb. Mulder és Scully kelletlenül bár, de mindent megold, s aki mindent előre sejt, az kínosan vihoghat az elképesztően bárgyú párbeszédeiken. Érdemes megvárni a végső, rétestésztaként nyúlót, mert az mindent visz! :D Ha lenne súlya a filmnek, akkor biztosra venném, hogy egy következő Jerry Zucker-produkcióban vissza fog köszönni ez a "mit akart ezzel mondani, azt akarta ezzel mondani" tartalmú hosszas szarpasszírozás, de mivel ez egy súlytalan, középszar darabolós-sorozatgyilkosos thriller, valami két régi sorozatos arccal, valószínűleg nem fog. Szvsz a kutya sem fog emlékezni rá egy fél év múlva, én is csak véletlenül találtam rá... 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr84856902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.01.21. 10:27:50

Értékelhetetlen retekklubba illő vacak lett. 1/10
süti beállítások módosítása