asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Sex&Drugs&Rock&Roll (9 Songs, 2004)

2009.12.13. 18:32 efes

Az egyébként zseniális Ian Dury szerint csupán e három dolog (szex, drogok és rockandroll) szükséges a teljes boldogsághoz, egy filmhez azonban ezeknél lényegesen több kell.

A problémákat élesen és lényeglátóan megmutató dokumentumfilmjeiért és dokumentarista jellegű filmdrámáiért jogosan elismert Michael Winterbottom ezzel a filmjével bizony alaposan melléfogott. Minimális sztori, cselekmény híján ugyanis még a legnagyobb zsenik sem képesek filmet forgatni, így a 9 dal sem film. A 9 dal kilenc dal, melyek közé kilenc darab dugás van bevágva, mely egy sarkkutató geológus és amerikai vendégdiákja között történet kilenc darab tök egyforma angolszász gitárzenekar koncertje, nyolc tök egyforma gitárgyakós nyavajgás és egy szép, de az azt előadó, és ide végképp nem tudom, honnan kerülő Michael Nymanre abszolút nem jellemző zongoraszóló között, olykor eltolva néhány csíkot, hogy legalább Dury bácsi tétele legyen igazolva. A kilenc dugás giccses érzelgősséggel fényképezett explicit pornó, annyi is történik bennük. A pár között nincs párbeszéd - a film elején ugyan elmondja a narráló fiú, hogy már nem emlékszik, miről beszéltek, de ettől függetlenül a Kérsz kávét, basszál meg-banalitása meglehetősen sekélyes, hogy finom legyek. Egy lírai filmhez is kevés. Még egy pornóhoz is talán. Szóval, ezek dugnak az ágyon, azok sikálnak a gitárokon. A legnagyobb poén a film hossza: 69 (értsd jól!) perc. Lehet, hogy a Franz Ferdinand, a Primal Scream, a Super Furry Animals, a Dandy Warhols, az Elbow és a Black Rebel Motocycle Club rajongóinak, a pornó betétek bonus trackjeivel ennyi is elég, nekem viszont kevés. A lírához is kellenek szavak, vagy legalább képek, melyek nem dokumentálnak, mint itt, hanem sejtetnek, asszociációkat keltenek, elvonatkoztatnak, mint itt nem. Ez az izé az asanisimasa szerint jóindulattal is csak legfeljebb 3/10. De legalább dögös lenne, mint Ian Dury...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr141594733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

no mail, no problem 2009.12.13. 21:40:58

"Michael Nymanre abszolút nem jellemző zongoraszóló"

én másképp emlékszem...

Annyiban vitatkoznék, hogy ez nem pornó, hanem művészi erotika szándékozna lenne. De ez nem pornográf-, nem erotikus-, nem zenés-, és nem lírai film, se dialógus, se cselekmény, nincsenek karakterek, minden ad hoc, itt minden ál, csak a 69 perc tömény unalom és nézhetetlenség valóságos. ezt bárhonnan közelíted meg, minden szempontból értekelhetetlen. Én azért adnék rá egy 1 pontot, mert van rosszabb. De ha ez ennél rosszabbak között további értő különbséget akarsz tenni, akkor megértem a 3-at.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.13. 21:57:18

@no mail, no problem: Hát Nymant azért leginkább a Greenaway-filmek zakatoló posztneobarokk zenéiről ismerjük, azt, hogy más zenéket is ír, azt csak a komolyabb zenebuzik tudják.

Ha ejakulációt mutatnak erotikus (és nem bizarr, mint pl Taxidermia) célból, az pornó.

Gondolkodtam én is az 1 ponton, de azt fenntartom a következő Twilightnek, a 2-őt meg azoknak, amit nem bírok végignézni. Ezt végignéztem. :)

magyar-magyar szótár 2009.12.14. 05:26:11

Mint videótnemlátó fatengelyes gép tulajdonosa, tehát sámánisztikussan jelentem ki, hogy ráadásul az inkriminált "gitárszólók" elkapom a nyaktövét oszt tekerem típusúak...

magyar-magyar szótár 2009.12.14. 05:28:03

Jelentősen javított volna a film helyzetén egy balról lóháton berobogó Julia Roberts az ölében pincsikuttyussal .. jobbról pedig A Megfagyott Gyermek tepsiszemekkel, régi belga giccs képeslap koldusgyerek jelmezében (az anime felfedezése előtt 3000 évvel...)

magyar-magyar szótár 2009.12.14. 05:29:00

Mindig kimarad a snitt J Roberts meglepően terebélyes popsijáról, de itt nem ám!

magyar-magyar szótár 2009.12.14. 05:30:49

@efes: 1 db nem pornó Az Érzékek Birodalma , a nagy szopójelenet (ejakuláció, ami nempornó)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.14. 08:07:17

@gitáros: Ozone-nál (és Solondznál, stb.) természetesen vannak efféle explicit jelenetek, de ott mindig koncepcióban alkalmazza ezeket, sohasem öncélúan. Plusz, Ozone-nak mindig vannak történetei is. Itt a baszás csak azért van, mert basznak. Hogy kik ezek, miért, hogyan, hol, arról szinte szó sem esik, így amit itt művelnek az pornó, ráadásul, annak is rossz.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.12.14. 08:10:01

@magyar-magyar szótár: Nem értem, itt nincs Julia...:)

Ezek nem olyan gitárgyakós zenék itt, hogy markolásszuk a gitár nyakát, hanem az, hogy három akkord (esetleg 5, körbe) és könyökből sikáljuk. Uncsi, szar zenék. Ian Dury viszont süt. Nem kell hozzá kép (egy poncsóban van, keménykalapban és hülye pofákat vág)

SpiderJerusalem 2009.12.14. 08:54:33

Dury nagy király! Reasons to be cheerfull-t is érdemes meghallgatni tőle pl..
www.youtube.com/watch?v=ro_VVXjk-kQ

csőr dzsinn ész 2009.12.14. 09:34:56

Nagyszerű poszt!

vivát!

mi is feldolgoztuk a marihuána témakört!

kigondoltam.blog.hu/2009/12/10/marihuana_1

Darkcomet 2009.12.14. 10:13:49

Ez a film egy szot erdemelt volna nalam, ha blogolnek rola. Szar. Bovebben, nagyon szar.

Puncskocka 2009.12.14. 10:22:10

múltkor belefutottam, kár volt azért a 69 percért :(

nekem kell egy minimál cselekmény.. de amikor már 3x voltak ugyanolyan koncerten és dugtak... az már elég volt..
süti beállítások módosítása