asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Jó tanuló felel (Largo Winch, 2008)

2009.12.30. 14:07 efes

Az azonos című tévésorozat alapján készült francia akció-kalandfilmre (Largo Winch - Az örökös) sok szót nem érdemes vesztegetni, eminens, korrekt munka, amolyan "jótanuló felelet". Minden benne van, ami kell, pontosan fel van mondva a lecke, de semmi plusz. Nem rosszabb, nem jobb a műfaj más, hasonló jellegű példáitól (kb. a James Bondoktól a Mission Impossibléken át Bourne-filmekig), ami különbség esetleg látszik köztük, az csupán a belefeccölt pénz mennyiségét mutatja, több pénz, több tűzijáték, összetört luxuskocsi, stb. A Jerome Salle által dirigált stáb a rendelkezésére álló pénzből és történetből kihozta a maximumot, ráadásul valódi világsztárok (értsd: húzónevek) nélkül, a Largo Winch így úgy teljesesít, mint egy klasszikus hollywoodi akció-kalandfilm, ritmusában, a műfaji panelek sorjázásában, a várt és elvárt fordulatokban és a vicces benyögésekben egyaránt. A címszereplő hős szimpatikus, tudunk drukkolni neki, azt gondolom, senki nem várja, hogy a cím- és főszereplő a film közepén meghaljon, mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy aki kezdetben szimpi, az tutibiztosan rosszarcú lesz, és fordítva, efféle filmeknél ez mindig így szokott lenni - a kritikus sablont és klisét kiállt, ha így van, stílustörést, széteső cselekényszervezést és hasonló lila baromságokat, ha nincs így. Én igazán csak egy dolgot kifogásolnék e filmben: lehetett volna valami markánsabb európai szál, mert az itt látott délszláv cucc elég közhelyes, de főleg vérszegény. Milyen horvát név az, hogy Winch? Akkor már legalább Vinic... (Olyasmi viccekre gondolok, mint az Ötödik elem Meki-logóba szálló taxija, pl.) Amúgy szórakoztató volt, asanisimasa szerint, 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr841632695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszisz 2010.01.06. 21:59:03

Ez olyan egyik fülemen be, másikon ki, megnéztem, jól szórakoztam, de csak annyi maradt meg, hogy nagyon aranyos a főhős :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.01.08. 14:35:06

D-Zs (kinek mi) kategóriás film, minden megszokott sémájával és olcsó költségvetésével egyaránt. A pár női akt ami jó a filmben, de az sem kompenzálja az óriás filmbéli alap hiányosságokat, unalmas sablonok, megszokott, felejthetős: delete-film. 2/10
süti beállítások módosítása