asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Talált, süllyedt. - 17.Titanic Filmfesztivál, 2010., értékelő

2010.04.16. 19:26 efes

Szóval, a jó néhány 10-es, és a többi, hozzám képest kicsit túlnyomott pontszám ellenére, a tavalyi jobb volt. A versenyfilmek közül én mondjuk, nem tudnék dönteni, hiszen hogy lehet összehasonlítani a babgulyást a karácsonyfával, az izlandi vulkánnal, a biciklimmel meg mondjuk, Orbán Viktor pocakjával (bár, az elsőnek és utolsónak lehet valami közük egymáshoz). Egy pazar kínai háborús dráma, elképesztően patetikus, szinte eizensteini nézésekkel, és olyan háborús jelenetekkel, melynek láttán Spielberg biztos elbőgi magát. Egy szimpatikus finn faszi egy észtországi tanyán, nyírfák között forgatott veretes művészetet, kisebb manírokkal, de úgy gondolom, őszintén. Az R igaz börtönfilm, de ilyet láttunk már, nemrég. Az Ésszerű megoldás szórakoztató volt, a vietnami film pedig légies és bájos. Egy jólszituált spanyol néni és egy félidióta lengyel kőműves bizarr madridi éjszakája bunueli és kaurismaki-i pillanatokkal ajándékozott meg, aminek köszönhetően, én végül is az Asszony, zongora nélkül-nek adnám a díjat. (Nem emlékszem már és nem is nézem meg, hogy pontoztam.) A többit pedig felejtsük el. (Versenyen kívül, egyéb szekciókban voltak azért még okosságok, aki látta, látta, aki nem, nem...)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr471927604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása