asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Kegyetlen faj (Fierce People, 2005)

2010.06.06. 10:11 efes

Véletlenül futottam bele ebbe a fura filmképződménybe a tévében. A Kegyetlen faj című mozi úgy néz ki, mintha olcsó tévéjáték lenne, bár Donald Sutherland, Diane Lane azért tán még nem ez a kategória. Úgy keződik, mint egy életközeli, "már nem drogos" melodráma, aztán egy romantikus diák-komédiává válik, amely a végére thrillerbe fordul, hogy a végére ismét melodramatikusan zárja le a kacskaringós történetet. Az egyveleg egy meglehetősen durva történetet mesél el egy egyetemista fiúról, drogos anyukájáról, valamint egy meglehetősen exentrikus, ám baromira gazdag családról, meglehetősen keserű tanulsággal a társadalmi migráció rejtett és nyilvánvaló akadályait, a kábítószerfogyasztás veszélyeit és az egymás értékei, érzelmei, sikerei iránt tanúsított féltékenységet illetően. Érdekes film, az asanisimasa szerint: 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr202059925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2010.06.06. 13:49:09

OFF: Könyvajánló.
"A mesterek szava" (Szemelvények a valódi filmről/színházról)
Bergmanntól Tarkovszkijig, Clint Eastwoodtól Felliniig - nagy mesterek gondolatai filmről, színházról.

Kiadja a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Zenta, 2010.
Kapható a bp.-i Vörösmarty téren (hétfőig), a vajdasági könyvek pavilonjában (a kisföldalatti kijáratánál).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.07. 11:44:10

@alex4427: Kösz:) Én meg Ruszt József Naplóját ajánlom akkor. Tanulságokkal terhes, önmagával is kíméletlenül őszinte naplóbejegyzések, most jelent meg ez is. Kapható, ahol kapható.:)

alex4427 2010.06.08. 09:23:28

Kösz, nem tudtam a Naplóról.
süti beállítások módosítása