asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 5.nap

2010.06.15. 09:18 efes

Már a hollandok is elfelejtettek focizni... Lehet, hogy mégis ez a vuvuzella tehet mindenről? Mert még mindig kritikán alulian szar meccsek mennek a vébén. Ma lesz egy új-zélandi-szlovák, ami biztosan "rettenetesen" izgi lesz, de legalább a vébé egyetlen magyar résztvevőjének szurkolhatunk, aki szlovák színekben lép majd pályára. Saláta Kornélnak hívják szegényt... Elefántcsontpart-Portugália. Ez még lehet jó is, csak az afrikaiak nem nagyon dobolnak ezen a vébén, bár Ghána... A portugálok pedig mindig betliznek a vébéken. Este viszont kifejezetten viccesnek ígérkezik a Brazília-Észak-Korea rangadó, azt mindenképpen nézem, vagy belenézek. Amúgy nem túl hideg, záporveszélyes idő lesz, lehet menni kinti leülősbe is, lehet tévézni is, bár nem sok minden látnivaló akad, mint alternatívája a focinak.

m2, 23.15, tehát jóval a brazil meccs után Szomjas 2007-ben készült '56-os tematikájú filmje, A Nap utcai fiúk. Eddig nem mertem még megnézni, talán most. Ha szar lesz megint az összes meccs, esélye van, de az baj, hogy ez kell hozzá...

Duna II 21.00-tól ad egy francia drámát, 24 óra egy asszony életéből címmel, melyben játszik Michel Serrault, a groteszk arcú, kiváló francia színész, csak miatta is érdemes megnézni, amúgy pedig a film Zweig azonos című novellájának feldolgozása. Múlt század eleje, romantika, szép képek, érzelmek.

A TV2 21.20-tól ad valami Holtpont című '91-es akciófilmet, amit nem nagyon ajánlanék, de érdekességet talán adhat neki, hogy az idei Oscar-díjas Kathryn Bigelow rendezte és James Cameron produkálta, még férji minőségében. Főszerepben pedig a nemrég elhunyt Patrick Swayze. Amerikai elnököknek öltözött szörfösök rabolnak benne bankot - hát, súlyos zsékategória-veszélyt sejtek.

A nap fénypontja késő este jő el, 23.50-kor, maradunk a mosóporoson. A Médium, a tegnapi Tim Rothos, hazudozós mellett, egy másik kedvenc sorozatom, amely sokáig a bénának tűnő tematikájával riasztott el - egy nő (Patricia Arquette, filmbéli férjével, Miguel Sandovallal a képen) képes megálmodni különböző gyilkosságokat, amelyek be is következnek. Bár ő ezekről nem tehet, és nem is örül ennek a képességének, a rendőrségnek segítségére lehet. Ezt viszont ők fogadják nehezen, hiszen hogy van az már, hogy ez a nő megálmodja a bűntényt!? Aztán rájöttem, hogy ezek kifejezetten izgalmas és jól kitalált történetek, valamint markáns karakterek sorjáznak a sorozatban. Kifejezetten imádom a csaj idilli, családi közjátékait és decens pizsamáit...:D

Aztán alvás...:D

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr22082803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2010.06.15. 09:42:31

A Holtpont Zs-kategória bizony, de kamaszként odáig voltunk érte meg vissza.

Ja, és remélem az Elefántok alaposan elkenik a Portugálok száját:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.15. 16:40:56

@kaamir: Hát bizony, megérdemelne egy jó nagy zakót ez az alattomos, geciláda portugál válogatott. Hát milyen geci módon rugdalóznak már?!

kaamir 2010.06.15. 16:50:43

@efes: Rugdalózik mind a kettő, h rohadnának meg, ez a meccs is nézhetetlen.

alex4427 2010.06.15. 22:32:35

(Nap utcai fiúk) Van benne egy baromi jó rokizós jelenet. Ennyi! Szerintem a máig legjobb '56-os film Gárdos Péter 1987-ben (!) készült Szamárköhögése!
(Kiülős hely) Ma fedeztem fel, hogy a Nyugati pu. és az új COSTA Café (remek a dupla ristrettójuk!) között is van egy Gödör: foci VB kivetítővel.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.16. 08:32:35

szerintem a foci vb is sz@r (mármint engem nem nagyon érdekel), de ezek a ZS-kategóriás tv filmek sem. (Mindenesetre jó kezdeményezés ez a tv-s ajánló az tény). Ilyenkor elő kell venni a régebbi DVD-ket amiket még nem néztünk meg, mi ezt tesszük... mindig van vagy 100 film amire nem volt időm...
Néha az m2 tud jókat is adni, pár dél-kóreai és japán filmet megnézem nosztalgiából, csak eléggé populáris filmekre fókuszálnak, mondjuk tv: ki kell szolgálni a nagyközönséget.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.16. 08:53:41

@ChrisDry: Ja ezt kéne nekem is, mert már lassan jobban idegesít a külföldi szar foci, mint a magyar...:( De egyelőre adok még esélyt a második körre, hátha.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.16. 08:55:05

@alex4427: Arról cikeztek a minap valahol - brutális biztonsági őrök, fűre lépni halálbüntetés terhe mellet tilos, ilyenek. A Nap utcai fiúkat nem néztem meg, még mindig.:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.16. 08:58:38

@efes: Ejj. Cikkeztek, mellett, tök erdélyiesen írok már, szimplán véve a duplákat.
süti beállítások módosítása