asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Veled is megtörténhet (C'est arrivé près de chez vous, Man Bites Dog, 1992)

2010.07.02. 12:55 efes

Nos, Remy Belvaux-val is megtörtént az, ami Veled is megtörténhet, mint ahogy bárkivel: találkozott egy pszichopatával, aki pillanatnyi kénye-kedve szerint megfosztotta a további élet lehetőségétől. Belvaux esetében ez a pszichopata gyilkos önmaga volt (2006 szeptember 4-én, 39 éves korában lett öngyilkos). A belga filmrendező, író, producer művészcsaládba született, majd' mindenki vagy filmmel, vagy színházzal, vagy televízióval foglalkozik, de Belvaux mindössze egyetlen értékelhető filmet követett el rövid életében. Ezt, ám ezzel megtette mindazt, amire sokaknak egy egész pálya kevés: kultuszt teremtett. A Veled is megtörténhetből (no meg Deodato Kannibál holokausztjából) ered minden, mi Rec, Blairwitch Project, stb., tehát áldokumentumfilmnek látszó horror.

A fekete-fehér, stílszerűen kézikamerás film egy sorozatgyilkos portréja, aki Benoit Poelvoorde alakít Belvaux teljes jogú szerzőtársaként. Elképesztően brutális, emellett meghökkentően morbid humorú filmet annak idején talán az első Titanicon vetítették nálunk, a mai napig emlékszem, hogy a közönség döbbent csendben fogadta a film végét, miközben az addig vezető utat bátor és feltűnő kacarászással tették meg. Egyetlen ötlet a film, de azt kitűnően vitte végig Belvaux, és hát az elsőzés is jár neki. Direkt azért néztem meg most, hogy porosodott-e, de jelentem, nem. Ultrabrutál a film még mindig, Poelvoorde pedig zseni. De ezt nem most mondom először. csak azért nem 10/10, mert alapvetően életigenlő csávó vagyok. Asanisimasa: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr632123722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.07.02. 14:23:17

Rég láttam, előkeresem s megnézem újra, s majd beszámolok. Kösz az ajánlást.
süti beállítások módosítása