asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Szombat

2010.08.14. 09:54 efes

Lesznek kisebb lyukak, illetve nagyobb átfedések e napi ajánlóban a mai tévéműsort illetően. Sok film lesz ma, a Vadászat a gyilkos krokodilra címén már ezelőtt öt perccel fetrengtem a röhögéstől, így természetesen azt jó érzésű nézőknek (olvasóimnak) nem ajánlom. Lesz Bud és Terence is, mint az uborkaszezon örök bajnokai, őket azonban hagynám most békében, ahogy Hugh Grantot, Bruce Willist, Sharon Stone-t és Sly Stallonét is; hagyományos játékfilmnek A zöldfülűt javasolnám a film+-on, 21.00 órai kezdéssel, melyben Clint Eastwood osztja Charlie Sheent ezerrel. Masszív, szórakoztató krimi-vígjáték ez 1990-ből.

Előtte megnézhetjük (és jól felbosszanthatjuk magunkat) A burka túloldala című iráni dokumentumfilmen, melyet a Duna II tűz műsorra vidor gonoszsággal szombat este tuti főműsoridőben, 20.00-tól. Burka, csador, tehát az a lepel izé, amely mögé a Próféta parancsolja a benne hívő nőket, férjuraik legnagyobb örömére...

A Duna Tv csatornái amúgy ma este izmos zenei témájú kínálattal jelentkeznek: a normál Dunán 22.20-kor levetítik a világhírű rockfotós, Anton Corbijn Ian Curtisról, az önmegvalósítóan depressziós halálzenészről szóló, fekete-fehér, igen artisztikus beállításokban tobzódó portréfilmjét, a Controlt. Joy Division-rajongóknak, illetve akik szeretnék megismerni a nyolcvanas évek rockzenéjének lényegét, azoknak kötelező a film.

Utána éles stílus- és téridőváltással a portugál fado-ba fordulunk (ugyanitt, 00.15) egy lírai zenés dokumentumfilmmel, melyről itt értekezem bővebben.

Ha azonban valamilyen averziónk lenne Ian Curtis-szel kapcsolatban, (idegesít a punk-rock minimál csiszatolása, stb.) kapcsoljunk nyugodtan a másik Duna tévére, ahol 22.25-től a magyar rock-blues legendával, Radics Bélával találkozhatunk egy posztumusz-dokumentumfilmben. Ő mondjuk csak halálra itta magát, addig nem jutott el, mint Curtis... Bár gitárosnak nyilván jobb volt. Íme életének talán utolsó gitárszólója, nem bizonyítékként, csupán mintegy ízelítőként a filmből:

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr322220868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNorton · http://norton.blogol.hu/ 2010.08.14. 15:16:29

Ó, a Control az jó lesz nekem estére, úgyis megfogott a '80-as évek rockja.

Amúgy ha már ha vadásznak a gyilkos krokodilra, már várom a Monsturd című film levetítését, ahol szó szerint egy sz*rembert fejleszt ki egy tudós, és az öli az embereket.

GNorton · http://norton.blogol.hu/ 2010.08.14. 15:23:24

Ja, és lesz még ma néznivaló szerintem, kezdődik a Premier League a Manchester City-Tottenham, holnap meg Arsenal-Liverpool is lesz.

Seraphin 2010.08.14. 15:57:51

Specialista vagy American Dreamz a jobb film? Melyiket nézzem?! (Controlt láttam már, Zöldfülüt meg hajnalban újra adja a filmmeg)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.14. 18:14:39

@Seraphin: Én a Specialistát nézném... Hugh Grantet csak Jane Asten-környezetben, de legalábbis valami irdatlan ónyálban tudom elviselni... Ez nem annak néz ki. A Specialista egy jó akciófilm, annak minden hibájával és erényével.

Seraphin 2010.08.14. 19:47:17

:DDDD
Oké, akkor az lesz a nyerő. Kicsit cinkes is, hogy ez a mindenki által látott és már ezerszer ismételt akció valahogy kimaradt eddig.
Hugh Grantet csak azért kérdeztem mert szvsz nem volt vállalhatatlan filmje még, bár a Két hét múlva örökkénél rezeg a léc és a Morganékat sem mertem megnézni még. Meg ettől is félek egy kicsit... szóval nem is értem miért nem volt egyértelmű.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.14. 20:52:27

@Seraphin: Az a ciki az egészben, hogy az American Dreamz most megy, párhuzamosan a Bud Spencer-Terence Hill filmmel, és egész vicces: van benne iraki terrorista-fika, Megasztár-csinálógépezet és buta amerikai elnök. A Specialista a Merkúr kóddal ütközik, de akkor is Specialista, ha már... :)

Seraphin 2010.08.14. 22:27:03

Akkor gondolom csak jóval az őszi Megasztár után fogják majd ismételni. :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.08.15. 09:27:52

Zöldfülű újranézve még mindig jobb, mint a többi vacak. - Bár én NAT GEO Wild-et néztem.
süti beállítások módosítása