asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Akár tét nélkül, érdeklődő megfigyelőként is részt vehetsz az újra induló Fade In Forgatókönyvíró Iskolában!

2010.09.23. 15:13 efes

2010. októberében ismét elindul a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa, az új idők megváltozott elvárásainak megfelelően kialakított programmal. A 40 órás intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre. A kurzus során fejlesztett legjobb filmtervek szerzői lehetőséget kapnak a szakma előtti bemutatkozásra a következő MAGYAR FORGATÓKÖNYV BÖRZÉn.

 

Gyakorlati képzés

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések, és műhelymunka jellegű forgatókönyv-fejlesztés során mélyítik tudásukat hallgatóink. A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, A nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjai éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítés.

 

Az oktatókról:

Az oktatók Hegedüs Bálint, Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók, tanácsadók, a Fade In Script Consulting alapítói. A Fade In számos nemzetközi és hazai forgatókönyvírói börze és fórum szervezése, filmek és televíziós sorozatok írása, hazai és külföldi forgatókönyv-konzultációk, és sokévnyi oktatás tapasztalatával a háta mögött indítja el az iskola új évfolyamát.

 

Menetrend, tandíj:

A 6 alkalmas kurzus október 9-én, szombaton 10 órakor indul, és kéthetente folytatódik. Egy alkalom kb. délután 4-ig tart, ebédszünettel. Délelőttönként elméleti oktatás, délutánonként pedig kiscsoportos műhelymunka folyik a hallgatók filmötleteinek fejlesztésével. Helyszín: Kürt Alapítványi Gimnázium

A tanfolyam ára: 100.000 forint

 

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:

Most először lehetőség nyílik megfigyelőként részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarkkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.

Megfigyelőként a részvételi díj: 70.000 forint

 

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb október 4-ig!

A további információkat és a tanfolyam részletes tematikáját itt találhatod: www.fadein.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr732318076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása