asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Kedd

2010.10.12. 08:35 efes

Két film, egy azoknak, akik szeretnek novellákat olvasni, egy pedig azoknak, akik lelkükben punkok (de legalábbis minimális érzékük van az iróniára).

Párizs, szeretlek! - szkeccsfilm, a fesztiválkedvenc rendezők színe-javától, Coenéktől a kakukktojás Wes Cravenig, bár ez utóbbi bácsit inkább a Horror Templomának főpapjaként szokás ismerni. Az m1-en 21.35-kor kezdő film(füzér) sok-sok kis történet arról, ki miért szereti Párizst, a szerelem, a költészet, a mittudoménmi városát. Én nem voltam még Párizsban, és ezt a filmet sem láttam, így biztosan meg fogom nézni. Állítólag jó (filmek is vannak benne).

A Titkos gyilkos mama John Waters gyilkos szatírája a nyugodt, békés és unalmas amerikai kertvárosok léleknyomorító hatásairól mesél, évekkel az Amerikai szépséget megelőzve. Ha elkezdjük, nézzük is végig, mert a végén fog orrba verni, hátulról. Nagyon. Képen a főszereplő mama, Kathleen Turner. (Viasat2, 22.25)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr512364648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kej 2010.10.12. 13:46:02

efes mester,

csak egy kérdésem lenne, s nem tudom, hogy miként lehet a megfelelő helyre csatolni. végül is megnézte a hús és vért, amit én felmagasztaltam?

ha igen és ha tetszett, vagy sem, továbbra is fenntartom, hogy teljesen rendeben lévő film volt. így most utólag visszagondolva rá, már a megnézése idején is komoly lelki válságot okozott a jason leigh megformálta hölgyemény, aki gyakorlatilag szerelmi vonalon mindenkit elpusztított.

sötét, nagyon sötét.

ps: mai napig nem értem, hogy verhoevennek mi a francnak kellett a hollivúdi trendeknek behódolnia. még a kvázi bukott filmje a csillagközi invázió is qrva jó volt. bár teszem hozzá, ebben nagy szerepet játszott a papa, aki jóra való ss-tisztként szolgált, s akinek lelki terhét igyekezett kirendezni magából...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.12. 15:07:31

@kej: Úgy lehet, hogy odakattintol, ahova kommentezni akarol ,)

Kb. kétharmadban láttam a Hús és vért, de annyi lejött, hogy lényegesen többről van itt szó, mint egy kosztümös-kardozós-baszós B-filmről. Bírtam, hogy végre igazi középkori lakomát láttam, ahol csak egy evőeszköz volt, a kés. Illetve, inkább tőr. Kemény baszások, kemény gyilkok. Ez a megközelítés hiányzik általában a középkori tematikájú filmekből. Továbbá, nem tudom, hogy volt-e legalább egyetlen pozitív szereplője a filmnek? Mert azért Leigh-bébi egy fehérmájú kurva volt alapvetően, Herr Hauer pedig egy rohadék, a többiről nem is szólva...

Hogy miért kellett behódolnia Verhoevennek? Pénzért, mi másért...

kej 2010.10.12. 15:30:07

@efes: jaja. így volt. emlékeim szerint senki nem volt jó fej. ráadásul gyakorlatilag mindenki elpusztult. bár, ha jól emlékszem kevéssé szimpatikus hauer úr a végén megpróbált kimászni egy dögkútból. sikeressége homályba vész...
süti beállítások módosítása