asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Péntek

2010.10.15. 09:02 efes

Hát, igen érdekes kanyarokat tehetünk ma a filmes univerzumban távirányítónk segítségével. Az m2-n kezdünk 20.30-kor, a Vak szerelmek című kitűnő szlovák filmmel, melyről emitten értekezek két flekknyit, úgyhogy itt csak annyit róla, hogy négy vak ember életét követhetjük nyomon a cannes-i nagydíjas, finom és érzékeny humorú filmben.

Ahogy vége, ne tegyük még el a papírzsebkendős csomagot, hanem kapcsoljunk át az m1-re, ahol 21.35-kor kezd A mennyország színe című iráni film, melyben egy vak kisfiú történetét ismerjük meg, akit édesapja szégyell fogyatékossága miatt. Ehhez nincs is mit hozzátenni.

Ha a film végére kiszipogtuk magunkat, most már eltehetjük a nyilván alaposan megcsappant százas csomagot, más vizekre evezünk. A Dunán 23.15-kor kezdődő Control című filmnek nincs köze Antal Nimródhoz, ez az Anton Corbijn-féle fekete-fehér Ian Curtis-életrajz. A korszak híres sztárfotósának pazar kompozíciókban tobzódó raszteres és hiteles filmje az egyik legbetegebb és legrövidebb pályát maga mögött hagyó rocksztár portréja. Íme Curtis egyik jellegzetes és jellemző száma, ízelítőül világából:
Joy Division - Love Will Tear Us Apart
Uploaded by hushhush112. - Explore more music videos.

Egy korszakot teremtett és címkézett fel ezzel a borongós antilove-himnusszal a pali. A film viszont tényleg szép.

Alternatívaként van egy Clint Eastwood-filmünk a Viasat3-on, Az igazság napja 22.30-kor kezdődik, benne Clint bácsi egy kiégett, cinikus és piás újságírót játszik, aki egy halálraítélttel készítendő interjúra ugrik be társa helyett, azonban az interjú közben egyre nő benne a kétség az elítélt bűnösségét illetően. Annyira, hogy magánnyomozásba kezd. Pörgősnek éppen nem mondható, de mindenképpen érdekfeszítő krimi lesz ez.

Az amúgy nézhetetlen műsorstruktúrájáról ismert Tv6 érdekes sorozatba kezd péntek késő esténként, mikor sorra vesz néhány hetvenes-nyolcvanas évekbéli trancsír-horror klasszikust, melyeket eleddig nem nagyon lehetett tévékben látni. Az első film a Zombi holokauszt lesz, 23.00 órai kezdettel. Ehhez a címhez nem nagyon kell mit hozzátenni...:D A film merülés a leggagyibb és legnevetségesebb olasz horrorok bizarr és meghökkentő világába.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr142373319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.15. 10:17:54

Az igazság napja jó, ha nem láttad akkor javaslom, semmi különös, de nekem élményszámba megy minden öregkori alakítása. 6/10

Vak szerelmek kitűnő film, ebben a témában, csak javasolni tudom. 5/10

GNorton · http://norton.blogol.hu/ 2010.10.15. 23:47:42

"Az expedíció egyik tagja, a vonzó Lori (Alexandra Delli Colli), a kannibálok királynőjévé válik, és elküldi őket a tudós és zombi hadserege ellen."

Már csak ezért is meg kell egyszer nézni ezt a zombis agymenést.:)
süti beállítások módosítása