asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Hétfő

2010.10.18. 09:40 efes

Az m2-n a múlt héten elkezdett, a hajdani Moszkva téri galeri történetét feldolgozó doksi második része lesz, 19.05-től.

Emellett, mindenféle krimisorozatos hétfő, úgyhogy eléggé felejtős a mai tévéműsor, ha nem lenne a (itt fanfárok: parararammm!) Cool tévé. 21.25-kor egy 2005-ös David Cronenberg-filmet van képük levetíteni, amit talán észre sem vettem volna, ha nincs ilyen dögletesen szar kínálat a többi csatornán. Az Erőszakos múlt című thrillert még én sem láttam, de a műfajban Cronenberg nehezen megkerülhető figura, még akkor is, ha ez a mai, öregedő, már messze nem olyan virgás és belemenős, mint volt a nyolcvanas években, a Videodrome és a Karambol idején. Itt Aragorn (a képen éppen ő, amúgy a magyar hangja nyilván László Zsolt), amolyan kisvárosi Igazságos Jánosként lelő két nyikhajt egy Amerika-közepi poros kisváros poros büféjében, mert azok éppen ki akarták azt rabolni. A jogos tulajdon- és önvédelem tényálladéka azonban régen, mélyen elrejtett dolgokat hoz felszínre - és itt kezdődik az igazi film. Megnézzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr782380279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. No 2010.10.18. 19:43:44

Erre az Erőszakos múltra kíváncsi vagyok, hogy megnézted-e és mi volt a véleményed róla.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.19. 12:08:24

@Dr. No: Tök ciki. Ezt a blogot annak idején saját magamnak csináltam elsősorban, valamiféle memóriabővítésként, mert elegem volt abból, hogy olyan filmeket nézek meg többször, amiket már láttam, de elfelejtettem. Ezt az Erőszakos múltat is láttam már korábban, de valamiért nem írtam róla egy sort sem. Tegnap aztán láttam, valószínűleg miért nem: nem volt a filmmel semmi bajom egészen odáig, amíg Tom Mortensen nyílt színen bevallotta, hogy igen, ő az a pali, akit a rosszarcúak keresnek. Ettől kezdve, bár a végső leszámolási jelenet igen színvonalas volt, de amúgy az egésznek az égadta világon semmi értelme nem volt. Ok, Tom rövidre zárta a múltját. De aztán hazamegy, az azelőtt őt gyakorlatilag kitagadó család lehajtott fejjel visszafogadja, csak azért, mert Tom kigyomlálta Erőszakos múltját? Bazmeg. Sok hűhó a semmiért tipikus esete. Azt megértem, ha Kutyafasza Dzsoni nem tudja befejezni a filmjét, de hogy Cronenberg ne tudná? na mindegy, felbaszott a film, komolyan.
süti beállítások módosítása