asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Csütörtök

2010.10.28. 08:47 efes

Kezdetnek itt van egy gyorstalpaló A mangák világából, 2004-es francia dokumentumfilmen, a Duna tévén, 16.15-től. Manga=japán típusú képregény, melynek mozgóképes változata az anime. Több mint egymilliárd mangát adnak el Japánban, évente. Nos, mi is ez, akkor?

Este talán legjobb, ha valahová hátra, a Hálózatra kapcsolunk, ahol 21.00-től a Trisztán és Izolda című kardozós-misztikus-romantikus filmet adják, ami ugyan annak idején (2006-ban) nagyot bukott, de annyira azért nem rossz. Sőt, szerintem nézhető.

Persze, mindenképpen igényesebb választás 21.20-kor az m2-re kapcsolni, ahol Claude Chabrol, a hajdani újhullámos kismester Guy de Maupassant novelláiból kanyarít remekbe szabott kisfilmeket. Ma este a mára is érvényes tanulságokkal bíró Kis hordó (21.20) és Az ékszer (21.50) kerül levetítésre.

A Dunán 22.05-től Amerikába szakadt hazánkfia, Gabor Csupo önti rajzfilmbe az emigráns kisgyermek panaszait: Immigrants - Jóska menni Amerika formanyelve és humora nem biztos, hogy mindenki számára emészthető (kép!), azonban egy pillantásra azért mindenképpen méltassuk. Ha többre nem is. Aztán tévé kikapcs, lámpa leó és szundi.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr152404451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.29. 12:57:21

Nem voltam elájulva az Immigrants - Jóska menni Amerika-tól. Volt benne pár agyontaposott poén, Haddawayos-Diszkópatkányok, pár egyedi ötlet, jó néhány filmre utalás, de amúgy felejthető. 10/3

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.29. 12:58:00

Ui.: Volt az Alien 4-es a HBo valamin, de az olyan pocsék, hogy egyrészt már láttam, másrészt meg Immigrants - Jóska menni Amerika-bant néztem.
süti beállítások módosítása