asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Temporary Distortion (USA) - film és színház, road movie töredékek, valóság és fikció, útvesztők, klausztrofóbia a Trafóban

2010.11.22. 14:51 efes

Időpont: 2010 november 27-28

Helyszín: Trafó

A Kortárs Drámafesztivál Budapest bemutatja:

TEMPORARY DISTORTION (USA): Welcome To Nowhere

Folyton úton lenni egyszerre szabadság és csapda. Menekülés, ami nem kecsegtet a megnyugvás, a biztonság ígéretével, hiszen a saját emlékeinktől és démonainktól nem szabadulhatunk. A Welcome to Nowhere egyszerre film és színpadi mű/színház. Az elhangzó dialógusok és a videó egy történet töredékei, amelyek egyszer egymást kiegészítve, másszor meghazudtolva futnak párhuzamosan.
Négyen bolyonganak az amerikai országutak útvesztőjében. A színészek feje fölötti vászon segítségével megkettőződnek a karakterek, megelevenednek az álmok, a sokszor tragikus, nyomasztó emlékek: éjszakai utazások kihalt sivatagi tájon, elhagyott alagút, öngyilkosság és gyilkosság képei. Hosszú, baljóslatú csendek, Lynch-i feszültséget árasztó, különös perspektívájú képsorok és elsuttogott vallomások közepette a nézőtéren, mint egy kirakós darabjait, próbáljuk összeilleszteni a részleteket.

A Temporary Distortion négydimenziós színpadi installációi színház, film és képzőművészet határán egyensúlyoznak. Felkavaró és elgondolkodtató munkák, a bezártság érzetét keltő, fülkeszerű díszletelemekkel és markánsan egyedi színészi játékkal.

A 9. Kortárs Drámafesztivál ezúttal amerikai alkotók munkáit hívta meg vendégország-programjába. Bemutatkozik New York egyik emblematikus helye, a kísérletezőkedvű, konvenciókat feszegető és a színház fogalmának újaraértelmezésére vállakozó alkotók generációit elindító Performance Space (PS) 122.

Író, rendező: Kenneth Collins
Video: William Cusick
Szereplők: Nick BIXBY, Brian GREER, Lorraine MATTOX, Rachel MCKEON
A videó szereplői: Ben BECKLEY, Stacey COLIINS, Stephanie SILVER, Jessica Grace PAGAN
Jelmez: TaraFawn Marek
Zene, hang: John Sully
Grafika: Jon Weiss
Rendezőasszisztens: Christine Vartoughian
Technikai asszisztens: Joe Cantalupo, Andrew Scoville
Alkotók: Kenneth Collins and William Cusick
Az előadás angol nyelven, magyar felirattal történik!

welcometonowherefilm
temporarydistortion.com
temporarydistortion.blogspot
ps122.org

A darab bemutatója a The Chocolate Factory-ben, a Visiting Artist Programming keretében valósult meg.

Welcome To Nowhere Trailer from Temporary Distortion on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr382465588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thorvald. 2010.11.23. 11:54:00

Én is kinéztem magamnak ezt a darabot, de még nem biztos, hogy el tudok rá menni.
süti beállítások módosítása