asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.01.14. 08:57 efes

Folytatódik Kusturica Undergroundja, a harmadik és negyedik résszel, ott, ahol elkezdődött, lesz Mátrix (Viasat3, 21.30), meg Démonok 3 is (olasz horror a kukából, Tv6, 22.00), ellenben én inkább a Fiennes-klán női tagjának, Marthának politikai krimi-elemekkel átszőtt családi drámáját ajánlanám először, mert első filmjét, az Anyegint szerettem romantikus feslettségért. A Kromafóbiát nem láttam, így ma például megtehetem, hiszen ez a pazar szereplőgárdát (a képen közülük az egyik) felvonultató film az m1-en kezd, 21.35-kor.

Lesz még Lázadás a Bountyn, méghozzá a második klasszikus verzió, a Brandós, azonban azt hiszem, már ez is olyan poros, hogy nem látszanak benne azok a csodálatos vitorláshajók és azok a szigetek, melyekről az ismert csoki dizájnja is ihletődött. Mindenesetre, kezdés: 19.15, Duna.

Az ágyban című remek chilei film tulajdonképpen majdnem végig egy ágyban játszódik, két, majdnem végig meztelen szereplővel, ennek ellenére nem pornó és nem unalmas. (m2, 22.05)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr812582691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bog.art 2011.01.14. 09:26:25

én többször is megnéztem egy időben a kromafóbiát, a szereplőgárda tényleg parádés, különösen jó volt újra látni ben chaplin-t - és nem is rossz az alakítása. a történetvezetés nem volt rossz, nem véletlenül néztem meg többször is, de végig zavartak a nagyon elcsépelt karakterek (halálos beteg, de aranyszívű prosti, csak az esztétikumnak élő cizellált művészettörténész, a scoop-nak mindent alárendelő újságíró, a romlott arisztokrata stb-stb....) végig olyan érzésem volt, hogy valami társadalomkritikát próbálnak letuszkolni a torkomon, de pont a fekete-fehér karakterek és az elcsépelt szituációk miatt ez nem nagyon jött be. viszont érdemes egyszer megnézni. a legjobb a vége-főcímnél a david bowie dal....

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.15. 08:48:35

@bog.art: Nem volt ez rossz. A karakterek nem zavartak, sőt kifejezetten tetszett, hogy felfedezni véltem bizonyos iróniát is közepes mértékű közhelyességüket illetően. Volt néhány kifejezetten jó jelenet, baromi jó színészek. A sztori engem kicsit az Altman-filmek, vagy PTAnderson mini-apokalipsziseire emlékeztetett, persze itt voltak azért némi tempóproblémák, de nem vészes. Nekem tetszett a társadalomkritika is (nem gondolom, hogy egy társadalomkritika, ha helytálló, akkor bármikor is elcsépelt lehet!), a Bowie után az Örömóda pedig ha lehet, még nagyobbat ütött. Nekem egyáltalán nem tűnt közhelyesnek, inkább csak forgatókönyvbéli és cselekményszervezésbeli tempóproblémák voltak - lehetett volna húzni a filmen egy negyedórát. De amúgy, tetszett.
süti beállítások módosítása