asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.03.31. 08:36 efes

A mai film egyértelműen A csendes amerikai, sajnos. Nem igazán jó film ez a Graham Greene-adaptáció, az irodalmi alapanyag viszonylag száraz, de ízléses romantikáját a rendező Philip Noyce-nak sikerült hatásvadász szentimentalizmussá formálnia, aminek megvan az az eredménye, hogy a film működik, már ha a működés a papírzsepi-gyűrögettetést jelenti. A film amúgy a múlt század ötvenes éveinek Saigonjában játszódik. Vietnam még francia gyarmat, de Ho apó kommunistái már izgágáskodnak, orosz, angol és amerikai kémek szívatják egymást, de a fősodor a kelet és nyugat találkozása egy fiatal amerikai önkéntes és egy gyönyörű vietnami lány személyében. Én sajnos nem tudom elfogadni Brendan Frasert romantikus amorózó-szerepben (s tán egyáltalán semmilyenben), de tagadhatatlan, itt igyekszik. Zsigeri bumfordiságát azonban nem tudja levetkőzni, így nem tudom szeretni. Michael Caine (kép) viszont remek, mint mindig. A vietnami lány (Do Thi Hay Yen) gyönyörű. (Duna, 21.00)

Az RTL Robert De Niróval ÉS Eddie Murphyval súlyosbított Showtime című baromságát én kihagynám, a tv2 Már megint egy dilis amcsi filmjéről nem is szólva.

Viasat6-on, 22.55-tól Firefly 7.rész, a Filmmúzeumon pedig ugyanekkor a remek Beatles-coverfilm, a Backbeat kerül adásba.

Bár csak húsz perc, de érdemes megnézni Dyga Zsombor remek kis ujjgyakorlatát a Duna II-n, 22.25-től, Tempó címmel. A film az, ami a címéből is sejlik: jólismert akció-klisék pödrése, non-stop. A tehetség azonban nyilvánvaló, már ebben a 2000-ben készült filmben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr312787302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.03.31. 23:12:44

Csendes amerikai: viszont nem is igazán romantikus amorózó Brendan Fraser (legalábbis ez derül ki a sztoriból). Caine minden filmet elvisz a hátán.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.01. 08:22:41

@Niurka: Régen láttam, lehet, hogy rosszul emlékszem... De OK. Viszont nem is az a bumburnyák, akiket általában játszik. Nem bírom a csávót, na.:)

Niurka_törölt 2011.04.01. 13:32:46

@efes: Mert kiderül, hogy CIA-s és fegyverekkel bizniszel. OK, a nőre nyomul, de (női szemmel) ott sem túl romantikus. :))) Az őserdő hőse-ben még elfogadható, primkó és izmos, de ő ennél nem is igazán több.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.01. 13:44:09

@Niurka: James Bond meg az MI6 007-es számú ügynöke, aki azért jónéhányszor még embert is ölt. :D

Niurka_törölt 2011.04.02. 00:19:10

@efes: Nem is gerjedek Bondra, inkább a Nagy likvidátorban Danny de Vito-ra, amint hegedül a nőnek.
süti beállítások módosítása