asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

18. Titanic Filmfesztivál - Hullámtörők díj hatodszorra is, a zsűri tagjai, hírek

2011.04.05. 08:03 efes

Hullámtörők-díj hatodszor is!


A 2011. április 8 – 16. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál immár hatodik éve versenyfesztivál is. Az ismert anyagi nehézségek miatt a szervezők idén sajnos nem tudják felajánlani a fesztivál fődíjával járó 10.000 eurós jutalmat, és le kellett mondani az egyik már meghívott versenyfilmet is, ám a Hullámtörők-díjért idén is versenybe száll hét kiváló alkotás, köztük egy magyar koprodukció. Ma végre kiderül az is, kik alkotják azt a háromfős nemzetközi zsűrit, amely a rangos elismerés sorsáról dönt.


Egy korábbi beharangozónkban már részletesen írtunk a fesztivál néhány versenyfilmjéről. A fanyar humorú, különös apa-lány kapcsolatot bemutató kanadai Curling, a kamaszok univerzális problémáit kivételes lélektani pontossággal ábrázoló iráni Esős évszakok és a jó útra térés lehetőségének vagy lehetetlenségének kérdését felvető svéd Vadember mellett olyan filmek szerepelnek a 18. Titanic filmfesztivál versenyprogramjában, mint az Olivier Assayas rendezte Carlos, amely a Sakál néven hírhedtté vált nemzetközi forradalmár történetét mondja el, a Haru utazása, amelyben Kobayashi Masahiro rendező egy fiatal lány és nagyapja kapcsolatán keresztül mesél olyan ősi japán értékekről, mint az elfogadás képessége és a család iránt érzett felelősség, vagy A ház című szlovák alkotás, Zuzana Liová filmje, amelynek generációs konfliktusaiban a Kelet-Európára jellemző radikális társadalmi átalakulás feldolgozásának nehézségei jelennek meg. A legjobbnak ítélt alkotás címére pályázik a magyar koprodukcióban készült Ölésre ítélve is, Jerzy Skolimowski politikai thrillerbe oltott egzisztencialista drámája, amelyben egy tálib felkelő menekül az őt üldöző amerikai katonák elől. A Felperzselt föld című, Oscar-díjra is jelölt kanadai film azonban végül sajnos kimaradt a versenyprogramból.


Filmek/Carlos1           Filmek/Haru utazása6           Filmek/A ház2    


A Hullámtörők díjat a háromfős nemzetközi zsűri ítéli oda az általuk legjobbnak vélt alkotásnak.


A zsűri tagjai:



ELLIOT GROVE, zsűrielnök

groveA kanadai származású filmproducer alapította a Raindance Filmfesztivalt 1993-ban, a British Independent Filmdíjat 1998-ban, és a Raindance.tv-t, Európa legnagyobb filmmegosztó portálját  2007-ben. Grove több mint 150 rövidfilm és 5 nagyjátékfilm producere. Tanít Angliaban, az Egyesült államokban, Kanadában, Japánban és Európa több országában. Híres Lo-to-No Budget Filmmaking kurzusain olyan sikeres filmkészítők vettek részt pályájuk elején, mint Christopher Nolan vagy Guy Ritchie. Három filmgyártási témájú könyve jelent meg: Raindance Writer’s Lab; Raindance Producer’s Lab és 130 Projects to Get You Into Filmmaking. Első regényét 2011-ben fogják kiadni.




ESTHER ROTS


esther rots 1972-ben született Groenloban, Hollandiában. Az arnhemi Képzőművészeti Akadémián, majd az amsterdami Holland Filmakadémián tanult. Rövidfilmjei számos díjat nyertek, ezek közül kettőt a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos rövidfilmes programjában mutattak be (Speel met me, 2002; Ik ontspruit, 2003). Első nagyjátékfilmjét, A bőrön is áthatolt a 2009-es Berlinale Forum szekciójában mutatták be, majd 2010-ben elnyerte a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját.







PATAKI ÁGI


patakiA hetvenes években Magyarország legismertebb fotómodellje volt. Az 1993-ban alapított Filmpartners produkciós cég keretein belül olyan nagy sikerű magyar filmek elkészítésében vett részt producerként, mint az Üvegtigris-trilógia, a Fehér tenyér, az Overnight, a Delta, a Bibliotheque Pascal vagy a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv. 2010 decembere óta a Fővárosi Art Mozi Egyesület elnöke. Produceri tevékenységéért 2011-ben Balázs Béla-díjat kapott.





A filmjüket elkísérő külföldi vendégek névsorára sem kell már sokat várni, holnap bemutatjuk őket is! 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr192800895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása