asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.04.29. 08:37 efes

Az mondjuk, tényleg agyrém, hogy három magyar országos tévécsatorna is élő egyenes adásban közvetíti egy számunkra tökéletesen indifferens nép nyakán élősködő parazita család egyik fattyának esküvőjét... Még ha Schmitt Pál valamelyik lányáról lenne szó, akkor esetleg csak felháborodnék, de hogy mi a lófasz közünk van nekünk magyaroknak az angol királyi házhoz, azt nekem soha, senki nem fogja megmagyarázni. Maximum egy hír a híradó kis színesei között. Ehhez képest az m1 (a mi pénzünkből, bazmeg!), az RTL és a tv2 egymás nyakában loholva minimum két-két órát szentel ennek a parasztvakításnak. Botrány. Elment már az esze itt mindenkinek...

Estére azért megnyugodhatunk egy remek zenés dokumentumfilmen, mely a melankolikus portugál dalokról, a fado-ról szól. A Carlos Saura által rendezett Fados a Duna II-n kezd, 19.30-tól.

Egy magára valamit is adó ínyenc filmrajongó nem válogat finnyásan a műfajok között, hanem mindenevő, mint egy igazi gourmand. Ennek megfelelően, biztosan nem hagyja ki a film+ esti filmjét, mely a kommandós-filmek egyik legfontosabb alapvetése, jó értelemben vett kliségyűjteménye, mondhatni enciklopédiája. Ha ezt a filmet láttad, az összes kommandós-filmet láttad, viszont, ha ezt nem láttad, semmit nem tudsz a kommandós-filmekről. A Kommandó Mark L.Lester 1985-ben készült munkája, melyben Arnold Schwarzenegger még fiatal, slank és nagyon izmos. Kezdés 21.00-kor.

Mindig öröm ha egy magyar film kerül a tévébe, még akkor is, ha A kanyaron túl nem éppen a legfrissebb alkotások közé tartozik. Dér András 2001-es filmje egy katolikus papról szól, aki masszív kábítószereseken próbál meg teljes erejével segíteni. A megrendítő filmben olyan kitűnő fiatal színészeket láthatunk viszont, akik már sajnos nincsenek közöttünk: Bubik István (a képen elöl), Bertók Lajos... (m2, 22.15)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr152863808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.29. 09:41:50

baszki azt hittem csak engem háborít fel de látom neked se a god save the queen a kedvenc nótád.
látod nálunk fejlettebb demokráciák is őrzik a középkort, mér csodálkozol ha mi is vissza-visszakacsintunk? :-))

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.29. 13:52:04

@zsollancs: Maximum: God save the queen, The fascist regime

Dr. No 2011.04.29. 16:41:28

A kifogásolt tévéműsor indokolt és decens módon készít fel majdani, sajátabbnak érzendő dinasztikus eseményekre.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.29. 22:08:27

@Dr. No: .D Ezzel együtt újra el fog jőni Gavrilo Princip is...
süti beállítások módosítása