asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Hétfő

2011.06.06. 09:14 efes

Este fél nyolctól rögtön itt van egy 1967-es habkönnyű magyar filmvígjáték Keleti Mártontól: Tanulmány a nőkről. Négy nő és sok férfi, lenyűgöző szereposztásban. A filmet a Duna II. vetíti.

Az utóbbi néhány évben mintha újraindulni látszana a hajdani, jó néhány emlékezetes művet produkáló magyar tévéfilmgyártás. Ma este A fehér nyíl mutatkozik be, az eddig elsősorban operatőrként ismert Babos Tamás röpke félórás műve. A kétszereplős (Blaskó Péter és Znamenák István) film amolyan XXI. századi abszurd, körömpörkölttel, hajómodellekkel és hajdani bűnökkel. (m1, 21.30)

A film+ folytatja a néhány hete elkezdett Öld meg a sógunt!-sorozatot, ezúttal a Sógun nindzsái című résszel. Remek kosztümök, szürreális harcjelenetek, fojtott torokhangok (amelyeket ezúttal nem fogunk hallani, mert a film szinkronizált), Sonny Chiba. Kezdés: 23.10.

Ha nem akarunk levágott fejek és végtagok művértengerben tocsogó rengetegében rendet vágni, akkor választhatjuk a Duna tévé nagyrészt magyar bérmunkában készült, ám mégis angol vígjátékát, a Mrs. Radcliffe forradalmát. A hatvanas évek végén egy kommunista idealizmustól fűtött angol család emigrál az NDK-ba (igen, volt ilyen: ismert példa Dean Reed, az amerikai folk-énekes), azonban a kommunizmus realitása (kép) alaposan pofán csapja romantikus lelkesedésüket. A korabeli NDK hiteles helyszínei a kétezres évek Budapestjén találtattak meg, a jellegzetes figurákat pedig ismert magyar színészek prezentálják. Kezdés: 23.15.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr92960948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.06.07. 08:50:58

A jó, a rossz és a csúf volt a cinemaxon.
süti beállítások módosítása