asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.06.08. 10:00 efes

Mai egyetlen filmajánlatom nem való mindenkinek. A tojás török film, de nem a mostanában futó kalandos-érzelmes szappanoperák fajtájából való, hanem egy szuverén hangú művész, tulajdonképpen történet nélküli elmélkedésének egy szelete. Semih Kaplanoglu filmfesztiválokon szép sikereket arató Tej-Tojás-Méz trilógiájának talán legszebb darabja ez a film, melyet 19.30-tól nézhetnek meg az érdeklődők a Duna II-ik csatornáján.

Amúgy a szokásos vizuális gyorskaja található ma a képernyőkön, sorozatok ismétlései, ócska filmek, sport vagy ismeretterjesztés magazinszínvonalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr762967079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.06.08. 16:34:09

21:25 Viasat-on a Sebezhetetlen, ekkor még nem őrült meg Shyamalan.

bog.art 2011.06.08. 20:26:45

nem minden műsor magazinszínvonalú az okoscsatornákon. de még ha az is, inkább ezeket a magazin-ízű ismeretterjesztő filmeket adnák a királyi tévénél a sok baromság helyett! hányszor visszasírtam már a péntek esti koktélt meg a kis hírek a nagyvilágból-t....ma este 10-kor a history-n például kubrick-ról egyórás összeállítás (tegnapelőtt john woo-ról volt), utána teaút az egekig századik ismétlése (nem lehet megunni), aztán egy újdonság: shakespeare vagy nem shakespeare? ezekkel mi a baj? délután egy remek kis összeállítás volt bhutan-ról, tegnap morgan freeman narrációjával a féreglyukakról volt szó, a csillagászati műsorok igen magas színvonalúak, a világ legszörnyűbb melói meg haláli vicces angol sorozat, de még lehetne szemezgetni. az ismeretterjesztés annyira csökött színvonalon van, hogy még a magazinszínvonalnak is örülnék, ha az alapcsomagban találkoznék velük...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.09. 10:02:40

@bog.art: Nem leszólni akartam a magazinszínvonallal az okoscsatornákat, én is nézem, bár elsősorban az állatos- és utazósfilmeket. Nincs baj a magazinszínvonallal, a natgeo is magazin. De sokszor igénytelenül, sőt, pontatlanul fordítják az adatokat, sok a tárgyi tévedés is - de alapvetően ma ezek a tudományos ismeretterjesztés fő csatornái. Többet tudunk meg belőlük, mint a gimis tananyagból, felsőbb szinteken pedig ezek úgysem számítanak már, de azok amúgy már kifejezetten szakkérdésnek számítanak, megvitatásuk pedig szakmai fórumokra tartozik. Ehhez pedig a nagyközönségnek nem kell feltétlenül értenie.

Niurka_törölt 2011.06.09. 15:53:27

@efes: Bizony és ilyen az Élet és Tudomány c. újság is. Amatőröknek sokszor túl bonyolult, szakértőknek viszont gagyi. És valóban sokszor fordítanak rosszul pl. a féreglyukat fekete lyuknak és hasonlók. Mert persze a szakfordítót nem tudják megfizetni.

bog.art 2011.06.09. 16:15:10

az elsőnél elírtam, nem kishírek, hanem kisfilmek a nagyvilágból (ha jól emlékszem...) volt a program neve.
hát igen, szép is lenne, ha az emberek a trolikon az ipm-be, a geo-ba vagy a história-ba mélyednének, nem pedig a blikk-be vagy a bors-ba....nem (feltétlen) a sznobság mondatja velem, de ezekben legalább annyi érdekes és hírértékkel bíró cikk van, mint a fent említett pletykalapokban. elképzelem, ahogy cigiszünetben a dolgozók nem azt vitatják meg, hogy seherezádé és jockey ewing vajon összejönnek-e, hanem a viking és az inka harcmodorról folytatnak élénk eszmecseréket...
én tulajdonképpen egész nap ellennék csak az okostojáscsatornákkal (bármi jöhet, csak ne horgászattal, autókkal vagy állatok halálával legyen kapcsolatos),de valszeg ugyanúgy függőséget okozna, mint a hülye dél-amerikai sorozatok bámulása.
süti beállítások módosítása