asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.06.10. 10:47 efes

Az utolsó cserkész egy igazi, oldszkúl akciókrimi Bruce Willis fénykorából (kép). Jellemző a nyitójelenet: a Willis által alakított lecsúszott, borostás, szemmel láthatóan sokszorosan másnapos magánnyomozót a virágágyásra parkolt autójában ébresztik az utcagyerekek... Aztán azért összekaparja magát, és munkába lendül. Tony Scott rendesen összerakta a filmet, Willis, mint mondtam, jó formában van, így nagyot nem bukunk e filmmel. Én legalább tízszer láttam. (Cool, 21.20)

Az Időzavarban sem egy nagy vaszizdasz, csupán egy szimpla, de tisztességes krimi. Itt Denzel Washington a főalak, ami már önmagában is elég akár: egy floridai kisváros seriffjét alakítja, aki egy brutális kettős gyilkosságot derít fel, melynek szálai messzire vezetnek, de a közvetlen közelében erednek. (Viasat3, 21.25)

Mi ketten, tehát a film két főszereplője állástalan színészként pengeti élete húrját 1969 nyarán, a békejelekbe, virágokba és marihuánafelhőbe burkolózott Londonban, mígnem egy nap beköszönt a várva várt szerepajánlat, de csak egyikőjük számára. Ez az 1987-ben készült film Bruce Robinson eleddig egyetlen rendezése, akit például olyan film írójaként ismerhetünk, mint a kambodzsai Vörös Khmerek szörnyű vérengzésének első filmes feldogozásaként bemutatott, megdöbbentő Gyilkos mezők. (m2, 22.25)

A fekete macska a Viasat6 búvópatakként felbukkanó retro-horrorsorozatának egy újabb remeknek ígérkező darabja, Lucio Fulci önironikus stílus-paródiája, 22.30-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr272972660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.06.10. 13:50:35

Nem ide tartozik, de: a Viasaton volt talán tegnap este egy filmpremier (nem valami nagy film, mindegy) amit angolul adtak le. Ugyanezt játszották el a Kés alatt befejező évad, utolsó részénél is, angolul adták le. Persze ömlöttek a panaszos levelek, mire a Viasat közölte, hogy nem tudják beilleszteni a műsortervbe a szinkronos verziót.

Niurka_törölt 2011.06.10. 14:38:43

@efes: Lassan mindegyik az. És csodálkoznak, hogy az emberek letöltenek.

Niurka_törölt 2011.06.10. 14:42:52

21:00-kor az AXN-en a Gothika lesz.
süti beállítások módosítása