asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Pünkösd Hétfő

2011.06.13. 08:45 efes

Mivel rohanok a strandra, ezért csak slágvortokban:

Arn, a templomoslovag - Semmit nem tudok erről a fényképek (például itt) alapján igen nagyszabásúnak és igényes kivitelűnek ígérkező dán (és egyéb skandináv) történelmi filmről, így nyilván ez lesz az esti program. Kereszteslovagok, nagy kardcsaták, romantika, vér, könny - remélhetőleg. Bizalomra adhat okot, hogy egy darab hollywoodi sztár sincs a stáblistán, ellenben echte dán és svéd arcok annál inkább. Jó hosszú lesz. (RTL, 19.00)

Lássuk a medvét! - Szintén fekete ló, egy osztrák-német filmdráma, melyben egy medve garázdálkodik az idilli, alpesi Milkacsoki-faluban. Az osztrák filmdrámák általában elég belemenősek szoktak lenni, valamint a film rendezőjének, Xaver Schwarzenbergernek a filmográfiája is elég meggyőzőnek tűnik ahhoz, hogy ne söpörjük le a macit csak úgy egyszerűen az asztalról. (m2, 20.30)

Az emigráns Márai emigránséveiről készült film, amiben Bács Ferenc kiválóan alakítja az írót, akinek személyiségéről, valamint nehezen érthető időskori öngyilkosságáról kapunk igen árnyalt képet. (m1, 21.00)

Büszkeség és balítélet - Egy Jane Austen-adaptáció, ez a mai a viszonylag nézhető Keira Kinghtley-is verzió lesz. (tv2, 23.00)

A Coolon, 21.55-től az "egészen jó" Rambo 1, alternatívának. Vagy van a Filmmúzeum, remek magyar filmekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr232979571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquarius 2011.06.13. 09:35:10

Ez az Arn jónak ígérkezik, megvan az esti program. Köszi. :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.06.13. 22:42:48

én írtam az Arn I-II-ről, anno a blogomban, h nincs más nézhető, történelem iránt érdeklődőknek. 10/5 mind2 rész.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.14. 09:18:26

@ChrisDry: Hát, hosszú volt, mint az égedelem, a végére az alkotók már maguk sem tudták, hogy vannak itt a szálak elvarrva, elvarratlanul, de amúgy tökéletes bizonyíték volt arra, hogy lehet működő, látványos kosztümös filmet forgatni Hollywoodtól függetlenül, lényegesen kevesebb pénzből, Russel Crowe, Mel Gibson meg a többi túlfizetett és túlsztárolt pojáca nélkül is.

Aquarius 2011.06.18. 19:26:50

Hát a legnagyobb élményem Michael Nyqvist volt ("Hééé ő volt a Hétköznapi mennyországban"), de ebben a szerepben ő sem remekelt, és őszintén én szarrá untam magam, és végig sem néztem. Bocsi. El van téve, még pótolhatom :).

Viszont efes, láttad már a Waterloot? (1970)

Sergei Bondarchuk csatafilmje a Háború és béke szépirodalmi háttere nélkül, de monumentálisan és valahol mégis szikáran.

Ha nem is irodalmi élményként, de filmalkotásként szerintem mindenképp történelmi darab, ilyet te vagy én soha többet nem fogunk látni, max cgi-n :(

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.18. 21:56:16

@Aquarius: haha, a waterloot még moziban láttam, gyerekfejjel. a csatajelenetekre a mai napig emlékszem, legalábbis annyiban, hogy lenyűgözőek voltak. bondarcsuk nagymenő volt, de hát rendelkezésére állt a teljes szovjet hadsereg...:) amúgy az egri csillagokkal nem kell szégyenkeznünk nekünk sem. és hollywood is tudott azért régebben, ott van pl. a leghosszabb nap, amit aztán spielberg is nyúlt a ryan közlegényben. (www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=39435&i_city_id=3372&i_county_id=-1) csak annakin (a ken, és nem a skywalker) még emberekkel oldotta meg a partraszállást. :)

Aquarius 2011.06.19. 09:09:53

@efes: A leghosszabb napot most meg fogom nézni, de a link ebben a posztban szar. :)

Aquarius 2011.06.19. 09:21:35

Egyébként pont ez a durva amit mondasz (szovjet hadsereg)), gondolom ezért kérték meg szépen a Háború és Béke után Bondarchuk-ot, hogy vonultassa már fel szépen a haverjait. :)

De kívülállóként nézve ez brutál. Pont ez az, amit ma a HBO Trónok harca nézői kikérnek maguknak, hogy ugyanmár, mér nincs csata, mér nem látom a húszezer embert? Mi tényleg láttuk! ;)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.19. 09:53:58

@Aquarius: Bondarcsuk gyakorlatlag teljhatalommal bírt annak idején a Moszfilmben, tényleg azt és úgy csinált, annyit költött, amennyit akart. Ma ez egyszerűen elképzelhetetlen (esetleg Kínában, Indiában, vagy Észak-Koreában, de az utóbbiban nem készülnek filmek). És akárki akármit mond, amikor egy széles vásznon 10000 élő ember, ténylegesen látszik, az azért jobban fejbe vág, mint ha ezt übergiga CGI-ben csinálnák meg.

Aquarius 2011.06.19. 11:51:28

Igen, ahogy mondod. És én ezt tényleg nem tudtam. A Waterloot is csak most láttam, és fejbecseszett :). Ehhez csak a Gyűrűk Ura jöhet csatajelenetben, de az meg cgi... :)

Mondjuk a Waterloo lovas jeleneteit látva, mit szólt volna a PETA?! :)
süti beállítások módosítása