asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

David McNally - Sakáltanya (Coyote Ugly)

2000.11.23. 19:47 efes

A sakáltanya nem apácazárda,
A sakáltanya nem fényes lokál,
A vendéget a lányok itt nem tisztelik,
Mégis tömve van e dögös kóceráj.

A Páger Antal örökbecsű filmslágerében megénekelt Villa Negrához hasonlóan, a Sakáltanya szintén nem kifejezetten a szűzleányokat oltalmazó és a vallásos elmélyülést szolgáló műintézmény, hanem igazi, dögös kocsma valahol New Yorkban, ahol a mixerek kizárólag vagány, szexis, belevaló csajok. Ide csöppen be szende újoncként a vidékről a nagyvárosi forgatagba bekerült Violet (Piper Perabo), miután dalírói karrierjét építgetve, harmatos szerzeményei az összes kiadónál elutasíttattak, ráadásul bonyolult szerelmi viszonyba keveredett egy magát zenei producernek kiadó, ámde jóképű és sármos mosogatófiúval, Kevinnel (Adam Garcia) is. A megszeppent vidéki fruska nehezen szokik bele a pörgős kocsma életébe és szigorú szabályrendszerébe. Bénázik is a pultnál rendesen, az éppen szokásos ellenőrzését végző tűzoltóparancsnokot nyakon zúdítja egy vödör jéggel, miután "csak" egy pohár vizet merészel rendelni, sőt a züllött munkahelyet látva apja (John Goodman) sem hajlandó vele többé szóba állni. A jeges fürdő 250 dolláros büntetést von maga után, mire a szálkás modorú tulajnő, Lil (Maria Bello) ultimátumként közli: "Vagy még ma kitermeled ezt a pénzt, vagy repülsz!". Szerencsére épp betéved Violet pasija, Kevin, így egy hirtelen ötlettől vezérelve a lány kedvese testét árverésre bocsájtja, amit az ittas és bepörgött facér nővendégek egymást túllicitálva, végül is 250 dollárra taksáltak. O.K., büntetés leperkálva. Később Violet egy jól sikerült karaoke mutatvánnyal leszerel egy kirobbanni készülő csetepatét, a szende szűz sakálbanyává avanzsál, estéről estére énekszáma a kocsma fő attrakciója lesz. Bízvást remélhetjük, előbb-utóbb aztán elindul az énekesi karrier is.

A film producere Jerry Bruckheimer, aki már jó néhány sikeres filmjében bizonyította, mindent tud a showbizniszről. Fedezett fel sztárokat (Jennifer Beals - Flashdance, Tom Cruise - Top Gun), forgatott szuperprodukciókat (Armageddon, Fegyencjárat, A szikla, stb.). Új filmjéből ismét megtudhatjuk, ahhoz hogy álmaink valóra váljanak, hogy sztárok lehessünk, nem elég szépnek lenni, nem elég okosnak lenni, jó adag szerencsére is szükség van. A mi Violetünk természetesen nyomul rendesen, bár érzéki ajkain kívül, csak a szexis hasikója és popója miatt elviselhető a produkciója a vásznon. Trevor Horn zenei rendező által a szájába adott harmatgyenge dalocskái tucatművek, tíz percre bármelyik zenecsatornára kapcsolva száz ugyanilyet "láthatunk", így már elhangzásukkor belevesznek Britney Spears és édi-bédi társaik hasonló kiszámítottan fátyolosan-nyögdécslő slágerecskéi közé. De hát ezt szeretik a népek... A filmben színészileg egyébként csak a Violet apját alakító John Goodman mutat valamit a pocakján kívül, de ő kétségkívül minden tekintetben súlyos egyéniség Hollywood-szerte. A bájos kis pacsirtánk jellemfejlődéséről nem beszélhetünk - karrier-történet lévén, azért mutatni kellene valami ilyesfélét is -, mert hamvas marad elejétől a végéig. Ne írjuk azért le teljesen szegényt, az őt itt rendező és produceráló, reklámfilmeken és videoklipeken edződött számító agyú, jéghideg profik után bizonyára kerülhet még valódi mondanivalóval bíró, érzékeny filmesek kezei közé is.

www.port.hu/sakaltanya_coyote_ugly/pls/fi/films.film_page

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr82830352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása