asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Christopher Nolan - Batman: Kezdődik (Batman Begins)

2008.12.21. 18:33 efes

Az Álmatlansággal és a Mementóval, a két markáns thrillerrel indult Christopher Nolan e filmmel belépett a nagyfiúk közé. Batmannel sokan próbálkoztak már, Tim Burton pl. még egész jól is, azonban Nolan e filmmel lazán lekörözte az összes eddigi próbálkozást. Azzal, hogy a denevérember sztoriját megfosztotta az eredeti képregényre hajazó összes kétdimenziós effektustól, és a történetet határozottan a hétköznapi valóság felé közelítette, élővé, felnőtté és 10-en túli aggyal is elképzelhetővé tette a Batman-mesét. Persze, szó sincs arról, hogy a meseszerűség csorbult volna, de az ivóvízfertőséses terrositatámadás, a gazdasági (morális, stb) válság és következményei nagyon megvannak a mai reáliában is.

Bél Krisztián baltával faragott arcó Batman-e rendben van, bár ebben nekem Michael Keaton volt a legjobb, és Val Kilmer a legviccesebb (még ha nem is szánta annak), de Bruce Wayne-ként nekem nem tetszik. Unalmas átlagfigura, és nem hiszem el neki Gotham város aranyifjának lezserségét. Hétévi száműzetése alatt, pedig valahol a kettő között, de ilyen akcióhőskiképzésesbe sokkal jobbak vannak nála. Ez a "keletre megyünk a senseihez megtanulni a tutiságot" klisé amúgy is baromi uncsi kezd lenni. A ninják összehozása a Batmannel viszont ennél több vicces szituációt rejt, szerintem. Liam Neeson nem biztos hogy a legjobb választás volt, hiszen ha 10-en túli néző meglátja figuráját, a listás Schindlertől Qui-Gon Jinnig minden beugrik, ráadásul az edzőjelenetek is hajaznak Obi van és Annakin hasonló próbálkozásaira. Fogjuk fel posztmodern mímnek... A két öreg, Michel Caine és Morgan Freeman viszont a masszív betonalapzatot biztosítják a filmnek, fanyar beszólásaik szórakoztatóak.

Nolan e filmmel, hogy átszőtte a mesét a drogok és terrorizmus valóságával, ki is emelte egyben a gyermekmesék ártatlan szintjéről a Batman-sztorit. Látványban, izgalomban bővelkedő nívós látványmozit készített, amelyikben győz a jó. Ezért nézünk filmeket, mert azokban győz a jó. Hogy egy picit a film egésze a valóságra hasonlít, csak annyiban érdekes, higy kedvünk van egy kicsit élni a filmmen kívüli valóságban, ahol, ugye a rossz az, aki győz... Viszont az is biztos, hogy arra a Batman-filmre már nem vagyok kíváncsi, melynek a végén Joker egy atombombát letol Batman torkán, és kilövi a világűrbe.

Szerintem, úgy 6 pötty a 10-ből.

www.port.hu/batman:_kezdodik_batman_begins/pls/fi/films.film_page

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr80835427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2009.08.12. 18:07:05

2005: Batman kezdődik

2008: A sötét lovag

2011: A köpenyes keresztes

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.14. 09:28:13

Háhá, szerintem is Keaton volt a legjobb Batman :D
A Bob Kane féle képregény karaktertől ő állt a legmesszebb, mégis ő volt a legemberibb.
süti beállítások módosítása