asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Charlie Bartlett (2007)

2010.01.08. 20:18 efes

Lehet, hogy régen láttam már amolyan igazi romantikus gimnazista tinifilmet, de nekem ez a Charlie Bartlett (r: Jon Poll) tetszett. Ehhez persze nyilván köze van annak, hogy Robert Downey Jr-t még sohasem láttam iskolaigazgató-szerepben, ezt nem is tudom elképzelni a gyűrött arcú, politoxikomán, ám kitűnő színészről, na itt sem rendes diri, van gondja-baja a szesszel itt is, de végül minden rendbe fog jönni, hiszen ez mozi.

Tényleg semmi extra nincs a filmben. Egy tehetséges, elkényeztetett, de kedves és kőgazdag fiút (Anton Yelchin) minden gimiből kirúgnak, mert minden jószándéka ellenére vonzza a bajt, és a baj is vonzza őt. Végre azonban révbe ér, a Downey által igazgatott, nem éppen a legelitebb gimiben lassan az iskola sztárja lesz, elnyeri a kezét, sikerhez segíti, pasit, nőt, miegyebet szerez nekik, végül még a diri problémáira is gyógyír kerül. Viszont működik a mozi, szimpatikusak, még egészségesen bohókásak a karakterek, nincs is igazán negatív figura, aki az, az sem marad annak örökre, feel-good, pici komiszság, pici fenekedés, az élet szép. A szerelmesek kézen fogva mosolyognak egymásra. Ennyit nyújt a film, egy ilyen filmnek ennyit kell tudnia. Nincs gáz. Asanisimasa-index: 6/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr621657575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása