asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A felejtés bére (Paycheck, 2003)

2010.06.09. 15:12 efes

John Woo nem nagyon tudott mit kezdeni Philip K.Dick novellájával, legalábbis A felejtés bérének keresztelt filmjében nem látott többet, mint egy tőle megszokott akciófilmet, lassított lövedékekkel, üldözési jelenetekkel úton, sínen, vízen és a levegőben és a végén egy kurva nagy robbanással. Pedig Dick dolgaiba azért szokás mindig filozófiát, jövőbelátást, utópiát és más agyalós dolgokat sejtetni, joggal. Itt az időutazás problematikája, annak létrejötténél az időutazó sorsformáló felelőssége van napirenden, Woo számára azonban ez nem több mint az a szokásos izé, amit bele kell mindig tenni egy filmen két robbanás, és két lövöldözés közé.

Ettől függetlenül, a film sztorija eldöcög, ha nem is Ál/arc szinten. Tipikus B-mozi ez, nem több, klisé klisébe fűzve, meglepetés kizárva. Viszont az akciójelenetek hibátlanok. A főszerepben Ben Affleck néha úgy tűnik, mintha tudná mit kéne kezdenie a szereppel, de aztán a következő jelenetben rögtön látszik, hogy csak improvizál. Uma Thurman ekkor (2003-ban, a film forgatása idején) már meglehetősen leharcolt egy Affleckhez passzoló szerelmes bébinek, így többször felröhögtem szerelmes kettősükön: a gerontofil zseni és a pedofil virágkertész a világ ellen. LOL Hát, szóval elég szar film ez, na. Asanisimasa: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr432069065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.13. 13:35:22

Nekem tetszett a film, pörgött, nem volt unalmas.
süti beállítások módosítása