asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 7.nap

2010.06.17. 11:14 efes

És ahogy mondják, a hetedik napon az Úr megteremtette a futballt... Végre láttunk valamit abból, ami a foci lényegét, a játékot jelenti: Chile pengés, ötletes, gyors játékkal, bár csupán egyetlen góllal győzte le a vereség ellenére szimpatikusan játszó Hondurast, a svájciak pedig a vébé eddigi legjobb meccsén lealázták, porbatiporták, szanaszéjjel szívatták az előzőleg még világbajnoki esélyesként is számontartott spanyolokat. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is, bármiylen értelemben a svájciaknak fogok tapsolni, hiszen egy jól működő óra, egy biztos bank azért hadd ne legyen már erény, a szép tájakról pedig nem ők tehetnek, de hát Svájc jól focizott! Az urukhai pedig szintén, megérdemelten lépte le a házigazdákat. Ma folytatódik a selejtezők második köre, a remények szerint immár jó focival, a szokásos időrendi sorrendben: Argentína - Dél-Korea, Görögország - Nigéria, majd este Franciaország - Mexikó. Akik nem kattannak a focira, azokra szar nap jön: vagy a polcon porosodó régi DVD, vagy esetleg valami kimozdulós program (mozi, színház, kocsma). A tévében gyakorlatilag, a focin kívül, nem lesz ajánlható műsor.

Legfeljebb a Dunán, 21.00-tól A homok hangjai című belga-francia gyártású filmdráma (a képen részlet a filmből), a sivatagi élet nehézségeiről, nyilván amatőr szereplőkkel és dokumentarista stílben. Nem láttam, de ezt nézném (vagy a meccset), ha nem mennék színházba.

23.40-től pedig az m2 ad egy izgalmasnak tűnő dokumentumfilmet a globalizáció a hangzatosan antiblobalista Türkmenisztánban tapasztalható érdekes képződményeiről. A "Lélek könyvének" árnyákában.

A többi néma csend... értelmes embernek nem lesz ma nézhető tévéműsor, a tökéletes helyettes okoscsatornákon és a Mezzon kívül. De ezekből télen nézünk úgyis eleget.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr952088519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.17. 12:46:17

Off: Örültem, hogy a svájciak bealázták a spanyol multimilliárdos armadát...

On: A homok hangjai érdekel, a Pityergő teve dok.film is zseniális volt( 10/9), ebből kiindulva ezt is megnézem...

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.17. 12:48:13

off 2: www.chrisdry.com/category/movies/ hátha én is tudok ajánlani valami érdemlegeset... (most a Ten inch herot láttam ma: nagyon feelinges, kicsit amcsi, de jó, 10/8).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.17. 13:18:15

@ChrisDry: Köszi. A Pityergő teve édes volt, arról írtam én is.

alex4427 2010.06.17. 20:08:10

(Kiülős hely) A Gozsdu-udvar életre kelt. Egyebek mellett: nagy vászon és foci VB!
Az egyebek: kiváló török kávé - távol a focitól! (Noé Garden vagy vmi hasonló a kávézó neve!)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.18. 08:34:51

@alex4427: Gozsdu-udvart ne, lécci. Meg úgy egyáltalán. No reklám. (Ha csak nem akarnak fizetni is érte...:)

alex4427 2010.06.18. 09:24:55

Hm? Régóta (mióta "szabadságban" élünk) nem értem, hogy lopni, csalni, hazudni szabad, továbbá mindenféle perverziót bemutatni szabad, DE HA megemlítek egy (pl. építészetileg is különleges, nem túl ismert) helyet, az reklám és fújjj!
(Mint a Cenzúrázatlanul c. filmben: a filmbeli (nem is a legélesebb eszű, Irakban szolgáló!) katona mondja, amikor megerőszakolás miatt lekapják: "Bombázni és lőni szabad őket? Csak megbaszni nem?"

Na mindegy, ez kijött belőlem! (Tudod, nyilván, hogy nem ellened, csak neked írtam!)

Egyébként török kávéval Pesten eddig még nem is találkoztam. Mint ahogy menta levelekkel ízesített (isteni!) török teával sem. De nem mondom meg, hogy hol, hogy melyik mozi mellett, a Rákóczi út elején!:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.18. 12:14:12

@alex4427: Nincs nekem semmi bajom a reklámmal, ha fizetnek érte. Ingyen is lehet ajánlani jó helyeket, de pont a Gozsdu-udvar nem az. Van körülötte balhé rendesen. Mint ahogy a Nyugati gödörrel is. Na mindegy...

alex4427 2010.06.18. 12:29:53

(A Szent Könyv árnyékában avagy A Lélek könyvének árnyékában)
Felvettem, megnéztem. Elképesztő!
Ez a türkmén diktátor és utódja Hitlerrel és Ceausescu-val vetekedik a hülyeségben!
De ez nem egy bukott diktátor, nem egy bukott rendszer! És, ki hallott róla?
A finn dokumentumfilm egy teljesen elzárt, ismeretlen, sötét világot mutat be. (Istenem, mennyivel ügyesebben és hatékonyabban butít a fogyasztói társadalom!)
A világ vezető cégei ma is vígan üzletelnek ezekkel a sötét türkmén figurákkal!
süti beállítások módosítása