asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 9.nap

2010.06.19. 09:35 efes

A hülye bírók tegnap jól megszívatták a legbiztosabb játékkal bemutatkozó németeket, majd az eddig legdrámaibb ütközetben elvettek az amerikaiaktól egy megérdemelt győzelmet. A hülye angol üregurak pedig tutyimutyi, teszetosza pepecseléssel számukra megalázó döntetlent játszottak a harcos, de gólt lőni képtelen francia fakóval. Ma gurul tovább a második kör: Hollandia az egyik valóban komoly favoritként nagy küzdelemben, de vélhetően gond nélkül lép majd túl Japánon, majd Ghána hasonlóképpen a lelkes, de nem különösebben ügyes ausztrálokon, bár. Bár láttunk már pelétPelét a bozótban ezen a vébén is. Miután az igazán perverz tévébubusok végigvinnyogták az Életképeket és az Ötöslottó-sorsolást, este jön a Kamerun - Dánia-meccs, ami akármi is lehet. Az idő időtlen, vagy ha tetszik, szar, a tévében viszont rengeteg jó film lesz, sajnos mind a meccsek után, szimultán. Így aki nem akar meccset nézni, ma rosszul jár.

Számára csak a Duna Tv ad némi vigaszt, amikor 19.30-tól 34825-jére leadja a Monte Christo grófját, méghozzá a klasszikus Richard Chamberlaines-verziót.

Az összes többi ajánlott film a meccs idején, vagy után kezdődik. Mint például majdnem rögtön Edmond Dantes igazságosztása után a Tűzróka. (Duna, 21.40) Clint Eastwood még a felkészülési időszakában készítette ezt az ízig-vérig békategóriás akciófimet, lesznek benne gonosz szovjetek, sosemvolt szuperfegyverek, és maga Clint, mint Dirty James (Bond). Vicces lesz.

Akár maradhatunk a Dunán egész napra, hiszen a Tűzróka után egy igen bájos Robert Altman-filmet kapunk zárásnak: A Cuki hagyatéka 00.10-kor kezdődik, sok jó színésszel, szokás szerint. Kisvárosi sufnikrimi: ki ölte meg a bohókás matrónát?

Az esti meccs után az m1 22.50-kor műsorra tűzi a Ménesgazda című magyar filmet, a rendező Kovács András születésnapjára, Madaras József emblematikus főszereplésével. Még vastagon a létező szocializmusban készült téesz-krimi ez, amelyet annak idején még Arany Medvére is jelöltek. (A képen Madaras, a ménesgazda)

23.25-kor az RTL Klub Philip Kaufman vicces és szórakoztató Sade márki játékai címnű filmjét adja, melyben a márki már a diliházban csücsül, és orvosával meccsel, miközben rajongói titokban hódolnak a gurunak. Pazar színészi alakítások neves színészektől.

A Tv2 ezzel egy szikár és brutális, dokumentarista stílben lenyomott amerikai drámát versenyeztet meg, így szombat estére, 23.45-től az Őrült címűt. Kevéssé ismert film Jordan Melamed alkotása, de méltán kerül adásba, mégha egy ilyen eleve vesztes időpontban is. A kertévék műsorszerkesztői hagyományainak megfelelően, nyilván a Sade márkihoz kerestek valami passzoló témát, így kerülhetett elő ez a film is: szintén elmegyógyintézet, szintén erőszak, csak éppen itt minden véresen komoly, míg a másik filmben sokkal inkább gunyoros. Hát, nem tudom. Tik tudjátok, mondanám a reklámbéli Parti Nórával...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr312093101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása