asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 18.nap

2010.06.28. 09:49 efes

Ahogy mondtam tegnap, a német-angolon tényleg vér folyt, az angolok vére. A németek néhány gyors döféssel, könnyedén végeztek a tutyimutyi angolokkal, bár a halálos tust a bíró vitte be nekik, még a meccs elején. Egy másik idióta fütyülős a bátor mexikóiakkal tette ugyanezt, amire az argentinok megnyugodtak és tulajdonképpen kényelmesen győzték le az angolokhoz képest nagyságrendekkel szimpatikusabb focit játszó közép-amerikaiakat. Az argentinok legnagyobb sztárja továbbra is az edző Maradona, szerintem feszt be van most is tépve, de a csapat reális világbajnoki ambícióit csak Messi már-már zavaróan impotens játéka negligálhatja.

Ma délután a szlovákok nem fognak meglepetést okozni a hollandok ellen, az Oranje már túl nagy falat lesz nekik. Este a Brazília - Chile meccs kimenetele megjósolhatatlan: a chileiek képesek megverni a brazilokat, akik viszont mindig esélyesek akár a végső győzelemre is. A pillanatnyi forma és idegállapot fog dönteni, ahogyan szokásos ezt mondani. Csak normális bírók legyenek ma!

A Duna Tv 20.30-tól nem tudom kinek akarja vetíteni a zseniális spanyol-német dokumentarista vígjátékot, A nagy meccset... A több helyszínen játszódó film éppen arról szól, ha a tévében meccs van, akkor a focirajongók azt nézik, ha esik, ha fúj, sőt, ha szutykos rajkók hullanak az égből, akkor is. Tehát most is azt fogják nézni. Aki esetleg mégse, az garantáltan zsibbadtra fogja magát röhögni...

A focira immunis szépre vágyók azt nézhetik meg a Duna II-őn, hogy Roger Vadim hogyan teremtette meg Brigitte Bardot-t. Az És az Isten megteremté a nőt című kissé poros klasszikus 21.05-kor kezdődik. (Ilyesmi, mint a képen.)

A Duna Tv 23.00-tól folytatja az olasz maffiaügyekben való elmélyedését, ezúttal egy dokumentumfilmmel, melynek Sakk-matt Provenzano a beszédes címe.

Megemlítem, de kötve hiszem, hogy az elmebeteg kezdési időpont miatt bárki is nézni fogja. A Tv2 01.45-től egy kitűnő filmmel így bosszantja az igényes filmek rajongóit: Paul Schrader Jóbarátok című '78-as filmjében (nem összekeverendő az ismert röhögős sorozattal!) egyszerű, kétkezi melósok akarják megcsinálni a tuti balhét, borítékolható sikerrel. Ha mondom a szereplőket, talán jobban bosszant mindenkit: pl. Harvey Keitel. Richard Pryor. !!! A filmnek papíron fél négykor lesz vége...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr662115293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.28. 11:24:32

Szerintem ma meccs marad. Örültem a szlovákoknak a franciák ellen, de azért ennyire nem bírom Ficóékat... sima 3-0 lesz szerintem, a Brazilok meg akár hosszabbításban 1-1 után 2-1-re nyernek, nem hiszek a chilei bravúrban... na de a bírók sokat eldönthetnek sajna...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.28. 14:05:00

@ChrisDry: A nagy meccset azért egyszer nézd meg, mert tényleg kurva jó.

A braziloknál Kaka a Messi-szindrómás. Ha egyszer ezeknek kijön a lépés, akkor nem nagyon lehet őket megállítani. Bár, Kakának nem ment a szezonban, míg Messi parádézott... De én is a braziloknak adom ezt a meccset, mondjuk 10:3 arányban. Képtelen vagyok kiszámolni, lehet argentin-brazil döntő? Vagy argentin-holland, brazil-holland? Szerintem mind lehet, én ezekre is szavaznék... Brazil-holland tán nem lehet...
süti beállítások módosítása