asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 23.nap

2010.07.03. 11:14 efes

Miután tegnap a brazilok, csakúgy, mint a ghánaiak, szépen, lazán és ostobán hazaküldték magukat, ma (délután), mi nézők, annak szurkolhatunk, hogy Argentína vagy Németország lép-e tovább? (Argentína fog.) Vagy (este) a spanyolok? Á, nem! Paraguay elődöntőbe jutása azért óriási meglepetés (és számukra óriási mázli) lenne...

Ma kánikula, néhol délután jégeső, zápor, amúgy nyár. A tévében sok jó film. Délután persze, aki nem meccset néz, az úgyis strandol, tehát mi lesz este. A tv2-n 19.35-től például egy első világháborús, repülős kalandfilm: Flyboys - Égi lovagok. Ugyanaz, pepitában, mint a nemrégiben tárgyalt Vörös báró, hasonló hibákkal, túlzásokkal és tévedésekkel, talán valamivel jobb filmen. A csatajelenetek mindenképpen látványosabbak, a főszerepben pedig nem egy vörös német báró, hanem egy fekete, és néhány fehér, nagyon lazzza amerikai áll. Ül. Repül.

21.35-kor kezdi a Duna Tv az egészen kiváló román California Dreamin' című filmet, melyről bővebben a következő posztban értekeznék. Kötelező penzum ez a film, vagy ma, vagy valamikor.

Szintén kötelező penzum, már a meccs után, Fábri Zoltán egyetemes filmklasszikusa, a Hannibál tanár úr. m1, 22.50. Nyúl Béla figurája nemecseki óriás. A címszerepet megrendítő erővel alakító Szabó Ernő 115 éve született. (A képen ő látható.)

Ugyanekkor (22.50) az m2 egy argentin filmdrámába kezd XXY címmel. Eltitkolt félelmek, pletyka, torzszülött, plasztikai sebész - ezek a film hívószavai, amit ugyan nem láttam, de a port.hu 9/10 pontja, valamint az imdb 7,3-ja azért bizalmat keltő.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr982126569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása