asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Hétfő

2010.07.19. 09:57 efes

Ahhoz képest, hogy uborkaszezon hétfője van ma, a szokásos sorozatokon kívül egyszerre három filmet is nézhetünk ma főműsoridőben (plusz egyet késő éjszaka), melyeket mind ajánlhatom, bár más-más szempontok alapján.

A Dunán 20.30-tól Brad Silberling Holdfényév című drámája kezdődik, mely szeretteink elvesztésének traumájáról értekezik szellemes, pozitív szemléletű és életigenlő szemlélettel, olyan "noname" szereplőgárdával, mint valami Hoffman, valami Sarandon, valami Hunter vagy valami Gyllenhaal. Egészen kiváló film! (A képen jelenet a filmből.)

Vele párhuzamosan, az m1 (21.00-tól) egy orosz krimisorozatba kezd Azazel nevében, méghozzá egyszerre két résszel. A történeteket bizonyos Borisz Akunyin írta, akit méltatói Agatha Christie-vel és Sir Arthur Conan Doyle-lal említenek egy sorban, s aki ugyanakkor hamisítatlanul orosz. Mintha Bulgakov írta volna a meg James Bondot. Állítólag a tévéváltozat is jó.

S akinek mindez még mindig nem elég, az a Duna Alternatíván, 21.15-től megnézheti A tükör képe című magyar kisjátékfilmet, mely Kuroszava szan Vihar kapujában című filmjének alapnovelláját mesélik el olyan ismert, magyar független színészek, mint A nyomozóból ismert Tamási Zoltán, illetve a hajdani Krétakörös Terhes Sándor, vagy a Szkénés Deák Tamás, Bereczky Péter és mások. A filmet Komár István rendezte.

Aki kibírta a napot meghatódás nélkül, annak a viasat3 00.30-kor levetíti a Nevem Sam-et, melyben Sean Penn játszik egy halmozottan fogyatékos pasast, akit tündéri kislánya istápol. Dakota Fanning egészen elbűvölő! Itt mondom, hogy volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr342160348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása