asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Két kopper (Cop Out (A Couple of Dicks), 2010)

2010.07.28. 09:17 efes

Kis túlzással, a film legjobb pillanatai elhangzanak az első képkockák alatt, amikor a Beastie Boys kiáltja bele a New Yorki éjszakába, hogy No Sleep 'til Brooklyn! Persze, ennyire az nem vészes a helyzet, az azonban tény, hogy Kevin Smith ebben a tőle kissé meglepő műfaji kísérletben nem igazán tudott hozzátenni bármi érdemlegeset a zsaru-partner-filmek meglehetősen agyonjátszott kliséihez. Mondjuk, azért lesz még Beastie Boys, sőt még Cypress Hill, meg Deliquenten Habits is, hiszen a szcéna Brooklyn alvilága, ahol most a spanyol a jiddisch.

Kevin Smith bemutatkozását mondjuk nagyon bírtam, a Shop Stop idején még azt hittem, hogy egy valódi, korszakos filmes lépett színre személyében, aki a lassan beszáradó realista, dokumentarista stílt képes a műfaji filmek kalandjaival és nem kevés punkkal felfrissíteni, ahogy azonban egyre több pénz állt rendelkezésére, egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy ez a faszi is csak akkor eredeti, ha nincs pénze. A Jay és Néma Bob-filmeket, a Dogmát már kifejezetten untam, a legutóbbi Zack és Miri pornózikot meg se néztem. Majd egyszer, talán. Annyi azonban biztos, hogy még amikor maga magát ismételgette is a dagi, legalább azoknak viccesnek tudott mutatkozni, akik először találkoztak vele (illetve azoknak, akiknek megvan az a jó tulajdonságuk, hogy ugyanazon a poénon akárhányszor képesek röhögni).

A Két kopperben már nincs Néma Bob, se Jay, se semmilyen más, ismert Kevin Smith-szereplő, hanem elő lett valahonnan kaparva a jó öreg Bruce Willis, aki egy (számomra) ismeretlen vicces négert, Tracy Morgant kapott társául. A felállás tehát, öreg fehér zsaru, és fiatalabb feka, mintha a Halálos fegyver-sorozatot reciprokát (vagy mijét) néznék. A filmben tehát benne van az összes kötelező töltelék, nem mondom, hogy nem szórakoztató, csak éppen minden egyes kockáját láttuk már, ezerszer. Ha a dolgot sarkítom picit, Kevin Smith, azon kívül, hogy megfordította a Halálos fegyver leosztását, csupán egyetlen mániáját, az extrém felláció egyik fajtáját tudta a kész szabványhoz hozzátenni. Ezt is csak -szokás szerint- verbálisan. Ezen kívül, klisé klisé hátán. Balfasz zsaruk a végén csak kikaparják a ... gesztenyét? Ha van felesleges másfél óránk, akkor rajta, de kifejezetten erre a filmre gyúrni tökéletesen értelmetlen önspilázás. Asanisimasa: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr352181596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.07.28. 11:37:55

Die Hard, ezt a filmet még nem láttam...ez volt a film legjobb poénja:)
Egyébként gyenge lett, a két főszereplő szerintem nem illik egymás mellé, néhol unalmas, máskor meg erőltetett.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.08.04. 00:46:59

tracey morgan hihetetlen, hogy mennyire nem volt vicces. azon kellett volna nevetnem, ahogy majd két órán keresztül fejhangon üvölt és közben olyanokról beszél, hogy csak otthon szokott szarni, de ott nagyokat?
nem a tahó humorral van bajom, mert azt szeretem, de morgan dumái csak tahók, de nem viccesek.
egyetlen jeleneten mosolyogtam el magam ebben a vígjátéknak szánt valamiben: amikor a film elején felhívták egymást az örsön.

hihetetlen gyenge film, tényleg csak időmilliomosoknak ajálnom, akiknek belefér egy elbaszott 110 perc(tényleg, miért ilyen kibaszott hosszú, 90 perc nem lett volna elég, hogy elmeséljék a "sztorit"?) az életükbe

2/10
süti beállítások módosítása